ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΑΜΟΛΗΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΑΜΟΛΗΣ

Ο Νεκτάριος Σαμόλης γεννήθηκε το 1966 στον Αϊμονα Μυλοποτάμου του νομού Ρεθύμνης. Ο θείος του Μιχάλης Σαμόλης σπουδαίος λυράρης της προηγούμενης γενιάς, ήταν η αφορμή να ασχοληθεί με τη λύρα και γενικότερα με την Κρητική μουσική από τα παιδικά του χρόνια. Παράλληλα με την ασχολία του αυτή, σπούδασε και είναι απόφοιτος του Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου στο τμήμα "Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Εκμεταλλεύσεων".

Στην συνέχεια και αφού υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ασχολήθηκε αποκλειστικά και μόνο με τη λύρα ως επαγγελματίας μουσικός. Στη διάρκεια της καλλιτεχνικής του σταδιοδρομίας έχει πραγματοποιήσει αρκετές εμφανίσεις σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας όπως Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ρόδος, Πάτρα και άλλες, ενώ έχει εμφανιστεί και σε όλα τα Κρητικά μαγαζιά της Αθήνας.
Επίσης έχει κάνει εμφανίσεις σε αρκετές χώρες του εξωτερικού όπως στη Γερμανία, την Αμερική, τον Καναδά και την Αυστραλία. Αξίζει να σημειωθεί η συμμετοχή του στο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής Ανατολικής Μεσογείου που πραγματοποιήθηκε στην Avignon της Γαλλίας, ως εκπρόσωπος της Κρήτης.


Σήμερα ο Νεκτάριος Σαμόλης θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς της νέας γενιάς, με δημιουργικότητα και αριστουργηματική δεξιοτεχνία στο χειρισμό της λύρας.




ΠΗΓΗ: http://kritikiparadosi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............