ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ



Οι μικροί καταρράκτες στην Αργυρούπολη Ρεθύμνου θα εκπλήξουν ευχάριστα τον επισκέπτη της Κρήτης, η οποία είναι περισσότερο γνωστή για τις παραλίες της, χωρίς ωστόσο να σημαίνει ότι δε θα βρείτε και φυσικές ομορφιές διαφορετικές από τις συνηθισμένες. 



Σε απόσταση 27 χιλ. από το Ρέθυμνο, ακολουθώντας την παλαιά εθνική οδό Ρεθύμνου – Χανίων, φθάνει κανείς στην Αργυρούπολη.



Το χωριό είναι χτισμένο στη θέση της αρχαίας Λάππας και αξίζει να επισκεφθεί κανείς τις πλούσιες πηγές στη θέση Αγία Δύναμη όπου μέσα στο σπήλαιο υπάρχει και το ομώνυμο εκκλησάκι.



Στα βορειοδυτικά του σημερινού χωριού Αργυρούπολη είναι πλουσιότερη η βλάστηση, η οποία συνοδεύεται από μικρούς αλλά γραφικούς καταρράκτες. Οι πηγές αυτές παλαιότερα κινούσαν νερόμυλους για την άλεση των σιτηρών, γεγονός που δικαιολογεί και την ύπαρξη νερόμυλων στην περιοχή.




 Η χλωρίδα της περιοχής είναι πραγματικά μοναδική και αξίζει να την ανακαλύψει κάνεις, μέσα από ένα περίπατο σε πλακόστρωτο μονοπάτι. Εκεί μπορεί να επισκεφθεί κανείς και το μεγάλο σπήλαιο από όπου πηγάζει ο Μουσέλας ποταμός, στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννου ή αλλιώς Αγία Δύναμις.



Μάλιστα, το νερό που ρέει μέσα στο εκκλησάκι λέγεται πως είναι θαυματουργό. Παράλληλα η περιοχή φημίζεται, γιατί ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γευτεί εκεί παραδοσιακή κρητική κουζίνα, στις εξαιρετικές ταβέρνες του χωριού. Πολλοί τουρίστες αλλά και ντόπιοι που επισκέπτονται την Αργυρούπολη για το μοναδικό περιβάλλον και τις ταβέρνες της, συνδυάζουν την περιήγηση τους με ένα απολαυστικό μπάνιο στην παραλία της Επισκοπής που βρίσκεται μόλις λίγα λεπτά από τη χωριό.




Κοντά στο χωριό συναντά κανείς και τον ναό των Πέντε Παρθένων με ενσωματωμένο στο εσωτερικό του θαλαμοειδή Ρωμαϊκό τάφο. Η εκκλησία αφιερώθηκε στις Πέντε Άγιες Παρθένες, Θέκλα, Μαριάννα, Αιθανά ή Αθηνά, Μάρθα και Μαρία που πιστεύεται ότι πέθαναν εκεί.








ΠΗΓΗ: http://chaniaport.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............