Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΗΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΩΡΑΙΟΤΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΗΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΩΡΑΙΟΤΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ









Ο Ληστής βρίσκεται 69km νοτιοανατολικά του Ηρακλείου, ανάμεσα στον Κερατόκαμπο (2km δυτικότερα) και στο Τσούτσουρα. Δίπλα από την παραλία περνάει ο δρόμος που συνδέει το Καστρί με τον Τσούτσουρα. Ωστόσο, για να φτάσετε στην παραλία θα πρέπει να κατεβείτε μια απότομη πλαγιά. Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβείτε στα διπλανά Καμπουλά και να περπατήσετε ανατολικά. Όπως και να έρθετε, σίγουρα αξίζει τον κόπο.






Η παραλία, σίγουρα μια από τις ωραιότερες στην Κρήτη, δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Ευτυχώς παραμένει αρκετά άγνωστη, εντελώς ανοργάνωτη και δεν μαζεύει πολύ κόσμο. 



Έχει άμμο και ρηχά πεντακάθαρα νερά. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι οι μεγάλοι βράχοι που βρίσκονται δίπλα και μέσα στη θάλασσα. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί βράχοι μέσα στο νερό, ο βυθός είναι αμμουδερός και ιδανικός για κολύμπι και βουτιές! 





Αν έρθετε ποτέ εδώ, μη ξεχάσετε να έχετε μαζί σας μια σκηνή ή υπνόσακους, καθώς θεωρούμε ότι σίγουρα θα την ερωτευτείτε και θα θέλετε να μείνετε το βράδυ. Αν κολυμπήσετε ανατολικότερα, περνώντας τον μεγάλο βράχο του Ληστή, θα βρείτε σύντομα μια δεύτερη μικρή παραλίτσα με άμμο, στην οποία υπάρχει μια πηγή με νερό.




Στα ανατολικά υπάρχει ένας τεράστιος βράχος, ο βράχος του Ληστή. Στην πάνω μεριά του βράχου σχηματίζονται αρκετές φανταστικές σπηλιές. Σύμφωνα με την παράδοση, σε αυτές ζούσε κάποτε ένας ληστής, φόβος και τρόμος της περιοχής. Στις σπηλιές μπορείτε να φτάσετε αρκετά εύκολα από τον κεντρικό δρόμο. Στην κορυφή του βράχου υπήρχε μικρό ιερό κατά την αρχαιότητα.






















ΠΗΓΗ: http://www.cretanbeaches.com/

Post Top Ad

.............