ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΤΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΡΙΧΤΗ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΤΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΡΙΧΤΗ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ


Ο Παγκρήτιος Όμιλος Διάσχισης & Εξερεύνησης Φαραγγιών (Π.Ο.Ε.Φ.- www.canyon.gr) διοργανώνει την Σάββατο 17 Μαίου 2014 μονοήμερη πεζοπορική διάσχιση του φαραγγιού του Ρίχτη. 
Στην πεζοπορία μπορούν να λάβουν μέρος όλοι αρκεί να είναι υγιείς. Η διαδρομή είναι σχετικά εύκολη, ιδανική για αρχάριους και παιδιά. 

Το φαράγγι του Ρίχτη βρίσκεται στα βόρεια Νομού Λασιθίου, 25 περίπου χιλιόμετρα πριν τη Σητεία, ξεκινάει μετά το χωριό Έξω Μουλιανά και καταλήγει στην ομώνυμη παραλία. 



Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι περίπου 2,9 χιλιόμετρα και η υψομετρική διαφορά εισόδου- εξόδου 320 μέτρα. Το φαράγγι έχει αρκετό νερό και πλούσια βλάστηση. Η διάσχιση του διαρκεί δύο με τρεις ώρες. 

Η διαδρομή ξεκινά από το πέτρινο τοξωτό γεφύρι του Λαχανά (19ου αιώνα) στο οποίο λέγεται ότι χριστιανοί σκότωσαν τους μουσουλμάνους της περιοχής που προσπαθούσαν να κατέβουν στην Σητεία, για να φύγουν με καράβια για την Τουρκία κατά την ανταλλαγή τον πληθυσμών (1922). Ξεκινώντας συναντάμε τους παλιούς νερόμυλους. 




Η διαδρομή είναι κατάφυτη από πλατάνια, πικροδάφνες, κισσούς, αγριελιές. Λίγο μετά το μέσο της διαδρομής μια ξύλινη σκάλα μας οδηγεί στο πανέμορφο καταρράκτη ύψους 15 μ. και στην λιμνούλα που δημιουργείται από τα νερά του. 

Το φαράγγι καταλήγει στη παραλία του Ρίχτη με θέα το Κρητικό πέλαγος. Στη παραλία υπάρχει μια πέτρινη βρύση που τρέχει νερό, αλμυρίκια και πέτρινα καθίσματα με τραπέζια. Θα υπάρχει χρόνος για μπάνιο και χαλάρωση. 

Στην έξοδο του φαραγγιού, θα περιμένουν αγροτικά για να ανεβάσουν όσους συμμετέχουν στο χωριό όπου θα πάρουν το λεωφορείο. Μετά το φαράγγι θα γίνει μικρή στάση (για καφέ- φαγητό-βόλτα) στον Άγιο Νικόλαο. 


Αναχώρηση από το Ηράκλειο στις 8:15 το πρωί του Σαββάτου. Επιστροφή στο Ηράκλειο περίπου 18:00 το απόγευμα. 

Το κόστος συμμετοχής κατ’ άτομο είναι 20€ και περιλαμβάνει τη μεταφορά με λεωφορείο και τη μεταφορά με τα αγροτικά.

Δηλώσεις συμμετοχής και εξόφληση απαραίτητα μέχρι τη Παρασκευή 16 Μαïου 2014.

Πληροφορίες - Δηλώσεις Συμμετοχής
Π.Ο.Ε.Φ. www.canyon.gr 6997090307, 6974469226 crete.canyon@gmail.com










ΦΩΤΟ: https://www.google.gr/

ΠΗΓΗ: http://www.flashnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............