ΣΕ 157 ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

ΣΕ 157 ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ

Σε φάση ... παρακολούθησης μπαίνουν 157 ακτές της Κρήτης,από τη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Υδάτων για την περίοδο 2014 – 2015 με στόχο να ελεγξει το νερό τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση "η Διεύθυνση Υδάτων προχώρησε στην αναδιαμόρφωση του μητρώου υδάτων κολύμβησης στο πλαίσιο του “Προγράμματος παρακολούθησης ποιότητας νερών κολύμβησης στις ακτές της Ελλάδας”.
Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα επαναλαμβάνεται κάθε έτος κατά τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου (τα αποτελέσματά του καθώς και η ετήσια έκθεση παρακολούθησης κοινοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Eνωση) με στόχο την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας των λουομένων.
Παρακολουθούνται οι ακτές που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό λουομένων, δέχονται έντονες περιβαλλοντικές πιέσεις και παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από περιβαλλοντική, αισθητική, τουριστική, αναπτυξιακή ή άλλη άποψη, στις οποίες και γίνονται μηνιαίες δειγματοληψίες και εργαστηριακές αναλύσεις των υδάτων, καθώς και μακροσκοπικός έλεγχος του νερού και της ακτής γενικότερα.
Στην Περιφέρεια Κρήτης σύμφωνα με το αναδιαμορφωμένο προς εφαρμογή για τη διετία 2014 – 2015 μητρώο, θα παρακολουθούνται συνολικά 157 ακτές κολύμβησης, αναλυτικές πληροφορίες για τις οποίες υπάρχουν στον ιστότοπο  http:// www.bathingwaterprofiles.gr/.
Και Δ/νση Υδάτων: Μαρίνος Κριτσωτάκης τηλ: 2813404136 Ολγα Σηφάκη τηλ 2813404196.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............