ΠΑΡΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ - ΕΝ ΟΙΚΩ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΠΟ 26 - 29 ΙΟΥΝΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΠΑΡΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ - ΕΝ ΟΙΚΩ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΠΟ 26 - 29 ΙΟΥΝΙΟΥ




Για 4 ημέρες και για 6η συνεχή χρονιά, καλλιεργητές, παραγωγοί και συλλογικότητες συγκεντρώνονται στο πάρκο Γεωργιάδη στο Ηράκλειο Κρήτης, δημιουργώντας οικολογικά χωριά σε ένα βιώσιμο πνεύμα συνεργατικότητας.
 Οι συμμετέχοντες παρουσιάζουν: τοπικούς σπόρους, χειροποίητα καλλυντικά, προϊόντα μελισσοκομίας, χειροτεχνίες, βιολογικές & βιοδυναμικές καλλιέργειες, δόμηση από φυσικά υλικά, αειφόρες κατασκευές, την τέχνη της μουσικής και άλλα πολλά. Η ετήσια συνάντηση υποστηρίζει την ανοικτή γνώση, όπου κάθε συμμετέχων οργανώνει πρακτικό σεμινάριο σύμφωνα με την δραστηριότητα του. Οι νύχτες ανήκουν στους μουσικούς.
Όπως τονίζουν οι διοργανωτές οι καινοτομίες του Εν Οίκω 2014 είναι οι εξής:

·    Το φετινό Εν Οίκω θα διαρκέσει 4 μέρες, δηλαδή από την Πέμπτη 26/6 έως και την Κυριακή 29/6. Αυτό σημαίνει πως το στήσιμο της οικογιορτής θα ξεκινήσει την Τετάρτη 25/6, με στόχο να υποδεχτούμε τους πρώτους επισκέπτες το απόγευμα της Πέμπτης 26/6. Το ξεστήσιμο θα γίνει κανονικά τη Δευτέρα 30/6.

·    Φέτος για πρώτη φορά θα λειτουργήσει και μουσικό χωριό, με τη συμμετοχή καταξιωμένων μουσικών και οργανοποιών από διάφορα μέρη της Κρήτης και της Ελλάδας.

·    Η κουζίνα του Εν Οίκω, η οποία κατά τη διάρκεια της ημέρας ήταν ανοιχτή μόνο για τους εκθέτες, φέτος μετατρέπεται σε ολοήμερο καφενείο, όπου οι επισκέπτες αλλά και οι εκθέτες θα μπορούν να ανταλλάσσουν απόψεις, απολαμβάνοντας πρωινό, καφέ, ροφήματα και βιολογικά σνακ.

·    Αναζητούμε άτομα που θα αναλάβουν υπεύθυνα ενεργό μέρος στην διοργάνωση για τη λειτουργία των επιμέρους χωριών, που θα είναι εξοικειωμένα με το αντικείμενο του κάθε χωρίου (π.χ. μελισσοκομία, φυσική δόμηση, φυσικά καλλυντικά, παιδικό θέατρο, χειροτεχνία με φυσικά υλικά, κοσμήματα κλπ.) Η παρουσία τους θα συμβάλλει αποφασιστικά τόσο στην αξιολόγηση των αιτήσεων όσο και στην ομαλή επικοινωνία των εκθετών με το Εν Οίκω κατά την διάρκεια του τετραήμερου .

·   Tα θεματικά χωριά θα διαμορφωθούν σύμφωνα με τις εθελοντικές συμμετοχές του παραπάνω καλέσματος. Δημιουργώντας καινούργια η ακυρώνοντας παλιότερα θεματικά χωριά.
Φυσικά και κάθε άλλου είδους βοήθεια και συμμετοχή είναι ευπρόσδεκτη  κατά  το  στήσιμο  το  ξεστήσαμε  και  κατά  την  διάρκεια  της οικογιορτής !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............