Η ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΕΡΓΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ - ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΜΑΡΙΝΟΥ ΤΣΑΚΟΥΜΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Η ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΕΡΓΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ - ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΜΑΡΙΝΟΥ ΤΣΑΚΟΥΜΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ


 

 
Τη μοναδική σε τέχνη και ευαισθησία έκθεση με έργα ζωγραφικής - αγιογραφίας του ταλαντούχου μαθητή   του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Ηρακλείου Μαρίνου Τσακούμη, η οποία φιλοξενήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Πύλη Αγίου Γεωργίου (Πλατεία Ελευθερίας), επισκέφτηκε  ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος.



Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη θερμά το μαθητή του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου για την αγάπη του στην αγιογραφία και για την επιμέλεια για την οποία εργάζεται παρά το νεαρό της ηλικίας του, αναφέροντας ότι αν συνεχίσει την προσπάθεια του θα γίνει μεγάλος καλλιτέχνης.
Μένοντας έκπληκτος  με την ικανότητα να ζωγραφίζει με εξαιρετική λεπτομέρεια ιερούς ναούς σε μικρό χρονικό διάστημα ανέφερε ότι ο Μαρίνος διαθέτει έμφυτο ταλέντο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Μαρίνος ζωγράφισε αμέσως ένα ναό τον οποίο τον χάρισε στον Αρχιεπίσκοπο.


 Ο Μαρίνος Τσακούμης ξεκίνησε να ασχολείται συστηματικά με την αγιογραφία από την  ηλικία των 10 ετών, ενώ τα πρώτα του έργα τα έκανε στην πρώτη δημοτικού. Τα έργα του δεν συμβαδίζουν με το νεαρό της ηλικίας του, αλλά έχουν πάθος και δυναμική ενήλικου καλλιτέχνη. Ιδιαίτερα τα πρόσωπα στους πίνακες του χαρακτηρίζονται από δυνατή και μοναδική έκφραση.


Η πρώτη ατομική έκθεση του περιλαμβάνει  σαράντα δύο έργα, κυρίως αγιογραφίες, καθώς και αρκετά σκίτσα εκκλησιών, από τις πρώτες του καλλιτεχνικές ενασχολήσεις.


















ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............