Ο ΚΥΡ ΓΙΩΡΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΠΗΛΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Ο ΚΥΡ ΓΙΩΡΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΠΗΛΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ



Ο κυρ Γιώργης ( Ράφτης ) απο το χωριό Σπήλι του Νομού Ρεθύμνης στο καφενείο του που κρατάει ακόμα το άρωμα και τα χρώματα μίας άλλης εποχής που δυστυχώς χάνεται τουλάχιστον στις μεγαλουπόλεις.
Τον γνώρισα τον χειμώνα του 2011 ερχόμενος απο Αγία Γαλήνη και πηγαίνοντας πρός Ρέθυμνο. Η στάση μας στο Σπήλι μας έφερε στο μαγαζάκι του για να πιούμε ένα καφεδάκι, αμέσως αισθανθήκαμε την φιλόξενη του διάθεση να μας κεράσει, να μας ρωτήσει απο που είμαστε και να μας ξεναγήσει στο μικρό του καφενείο.


Μας επέτρεψε να τον φωτογραφήσουμε δείχνοντας μας τον φούρνο που έχει φτιάξει μόνος του, λέγοντας μας πόσες παρέες έχει ταίσει αυτός ο φούρνος.
Σε ένα ιστορικό χωριό ένας άνθρωπος που πατάει την έβδομη δεκαετία του και που κρατάει ακόμα την ανθρωπιά του αραμένει στο παραδοσιακό του καφενείο να κερνάει την ρακή και να ανοίγει τις αναμνήσεις του σε κόσμο που μόλις γνώρισε.


Στο παραδοσιακό του καφενείο που αξίζει όταν περάσετε να σταματήσετε για ένα καφέ θα βρείτε παλιές φωτογραφίες απο την Κρήτη, κορνίζες μιας άλλης εποχς αλλα και φωτογραφίες απο παρέες που έχον γίνει στο καφενείο.
Την παλιά ξυλόσομπο στην μέση του μαγαζιού έτοιμη να δεχτεί την οφτή πατάτα αλλά και πάντα ετοιμοπόλεμη να ζεστάνει τους πελάτες.

Καλά να είναι ο κυρ Γιώργης και με το καλό να ξανασμίξουμε


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............