ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΟΥΡΟΥΜΕΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΟΥΡΟΥΜΕΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ


Οι Καρούμες βρίσκονται 110km ανατολικά του Αγίου Νικολάου και 29km νοτιοανατολικά της Σητείας. Βρίσκονται στην έξοδο του πανέμορφου φαραγγιού των Χοχλακιών, το οποίο αξίζει σίγουρα να επισκεφτείτε.



Η πρόσβαση στην παραλία μπορεί να γίνει αποκλειστικά με τα πόδια διασχίζοντας το φαράγγι, καθώς η δύσβατη μορφολογία της περιοχής έχει κρατήσει τους δρόμους μακριά. Έτσι, για να έρθετε εδώ θα πρέπει να αφήσετε το αυτοκίνητο σας στο γραφικό χωριουδάκι Χοχλακιές και να ακολουθήσετε το μονοπάτι που ξεκινάει 1km ανατολικά του χωριού. Το φαράγγι έχει μήκος 3.5km και έχει νερό την περισσότερη περίοδο του χρόνου. Η διαδρομή παίρνει συνήθως 1,5 ώρα (στο πολύ χαλαρό), όπως και η επιστροφή, ενώ το φαράγγι είναι απροσπέλαστο τον χειμώνα. Η διαδρομή κατά μήκος του χειμάρρου είναι συναρπαστική, καθώς το φαράγγι με τους ψηλούς βράχους ελίσσεται ανάμεσα στα βουνά. Στη διαδρομή θα δείτε λιμνούλες (την άνοιξη) και τεράστια ποικιλία φυτών. Κοντά στην έξοδο, τα ψηλά τοιχώματα δίνουν την θέση τους σε μια μικρή κοιλάδα.





Στην άκρη της κοιλάδας σχηματίζεται η πανέμορφη παραλία των Καρουμών. Η παραλία έχει ψιλό βοτσαλάκι και τα νερά είναι ήρεμα, καθώς έχει ανατολικό προσανατολισμό. Επίσης, τριγύρω υπάρχουν πολλά δέντρα που προσφέρουν σκιά, όπως και κάποιοι βράχοι στη βόρεια μεριά της. Η παραλία είναι ιδανική για απόλυτη απομόνωση, καθώς η μεγάλη απόσταση από τα αστικά κέντρα και η δύσκολη πρόσβαση, την κάνουν μια από τις πιο απόμερες παραλίες του νησιού. Αν θέλετε να απομονωθείτε ακόμη περισσότερο (πόσο ακόμη;), υπάρχουν δυο μυστικές μικροσκοπικές παραλίες μήκους μόλις 3-5 m που βρίσκονται 300m και 400m νότια της κύριας παραλίας.




Παρόλα αυτά, η πιο απομονωμένη παραλία εδώ βρίσκεται 700m περίπου βορειότερα, πάνω στο μονοπάτι που ξεκινάει από τον Αγκαθιά και καταλήγει στις Καρούμες (το μονοπάτι αναφέρεται παρακάτω). Είναι μια πανέμορφη παραλία με άμμο και αρκετούς βράχους κατά τόπους, που περιβάλλεται από το άγριο και άνυδρο βραχώδες τοπίο. Είναι πολύ καλά προστατευμένη από τους ανέμους και το κύμα, ενώ οι ψηλοί βράχοι προσφέρουν σκιά στους σπάνιους επισκέπτες της που φτάνουν εδώ κυρίως με σκάφος. Η παραλία ονομάζεται Μαυρομούρι από το διπλανό ομώνυμο Αρωτήρι.



Αεροφωτογραφία: Γιάννης Δασκαλάκης















ΠΗΓΗ: http://www.cretanbeaches.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............