ΓΕΜΙΣΕ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΓΕΜΙΣΕ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Το Ηράκλειο και το Δημαρχείο του επισκέφτηκαν τις προηγούμενες ημέρες, 180 περίπου Μαθητές ηλικίας 12-17 ετών από 6 Πολιτείες των ΗΠΑ, μέλη του Διεθνούς Οργανισμού People to People, συνοδευόμενοι από 20 εκπαιδευτικούς.
Τα ειδικά αυτά τουριστικά προγράμματα που συμμετέχουν οι αμερικανοί μαθητές και θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Παρασκευή, έχουν εκπαιδευτικό, κοινωνικό και εθελοντικό χαρακτήρα σε όλες τις χώρες που επισκέπτονται μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα.  
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού & Νέας Γενιάς κ. Νίκος Γιαλιτάκης, υποδέχθηκε τα γκρουπ των μαθητών και καθηγητών και αφού τους ξενάγησε στο Δημαρχείο, πραγματοποίησε συναντήσεις διαλόγου μαζί τους. Αναφέρθηκε στην ιστορία της Loggia αλλά και των σημαντικότερων μνημείων του ιστορικού κέντρου της πόλης τα οποία επίσης επισκέφτηκαν (Κρήνη Μοροζίνι, Βασιλική Αγίου Μάρκου, Ι.Ν. Αγίου Τίτου, Κούλε κ.α.) και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.
  
 Ιδιαίτερη αναφορά έγινε απ’ όλες τις πλευρές για το πόσο σημαντικές είναι τέτοιου είδους επισκέψεις στην Ελλάδα, νέων ανθρώπων από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο μέσω των οποίων τους δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουν τον ελληνικό πολιτισμό, να γευτούν την κρητική φιλοξενία και να απολαύσουν τις ομορφιές της Κρήτης.
  
 Αυτές οι Νέες και Νέοι αποτελούν τους καλύτερους Πρεσβευτές του Ηρακλείου, της Κρήτης και της Ελλάδας τόσο στη χώρα τους αλλά και σε όποια γωνιά του κόσμου βρεθούν.     
Ο κ. Γιαλιτάκης καλωσορίζοντας τους επισκέπτες, δώρισε εκ μέρους του Δήμου, σε κάθε ένα μαθητή γκραβούρες και ψηφιακούς δίσκους με την ιστορία και τον πολιτισμό του Ηρακλείου και της Κρήτης και δήλωσε ότι ως Δημοτική Αρχή Ηρακλείου διαχρονικά αναπτύσσαμε σθεναρή συνεργασία με Διεθνείς Νεολαιίστικους Οργανισμούς, για την προβολή του Ηρακλείου και της Κρήτης ως τουριστικό προορισμό, αλλά και για την ανάπτυξη κοινωνικών και εθελοντικών δράσεων. 




ΠΗΓΗ: http://www.creteplus.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............