Ελπίδες και προσδοκίες άφησε να γεννηθούν, ο Αντώνης Σαμαράς, με τις δηλώσεις του μετά το πέρας της ξενάγησης του ίδιου και του Κινέζου πρωθυπουργού, στο αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. "Το τί σηματοδοτεί η  επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού στην Κρήτη θα το δείτε σε λίγα χρόνια, όταν θα δείτε χιλιάδες τουρίστες να επισκέπτονται το νησί. Όταν ο πρωθυπουργός της Κίνας πάει κάπου, αυτό αποτελεί τεράστια είδηση και τυγχάνει μεγάλης προβολής το σημείο οπου πάει. Χιλιάδες Κινέζοι θέλουν να επισκεφθούν τον τόπο που επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός τους. Τα οφέλη για την Κρήτη θα είαι πολύ μεγάλα και θα τα δείτε στο άμεσο μέλλον" - είπε ο πρωθυπουργός, ενώ αναφερόμενος στη μεγάλη επένδυση του αεροδρομίου στο Καστέλλι, τόνισε ότι πρόκειται για ένα πάρα πολύ μεγάλο έργο, το οποίο θα προχωρήσει. "Το επενδυτικό ενδιοαφέρον είναι τεράστιο και φυσικά ενδιαφέρονται και οι εταιρείες από την Κίνα, οι μεγαλύτερες του είδους τους" - πρόσθεσε.
Κάγκελα και αστυνομία στο κέντρο

 
Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο του Ηρακλείου, ενόψει της επίσκεψης των δύο πρωθυπουργών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου για την τέλεση των εγκαινίων. Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας
, ενώ σιδερένια κιγκλιδώματα, όμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται τελευταία στις παρελάσεις, έχουν στηθεί για την παρεμπόδιση της κυκλοφορίας πεζών (και διαμαρτυρόμενων) σε ακτίνα ασφαλείας γύρω από το Μουσείο.

Περίπου στις 12.00 ολοκληρώθηκε η ξενάγηση των δύο πρωθυπουργών στα εκθέματα του Μουσείου, ενώ θα ακολουθήσουν οι ομιλίες του Αντ.Σαμαρά και του Λι Κετσιάνγκ.




 Κλειστοί οι δρόμοι για χάρη των πρωθυπουργών

Υπό ισχυρά μέτρα ασφαλείας, και με τους δρόμους από όπου περνούσαν ο Κινέζος και ο Έλληνας πρωθυπουργός να αποκλείονται, έφθασαν και ξεναγήθηκαν, στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού ο Λι Κετσιάνγκ και ο Αντώνης Σαμαράς.

Πρώτος έφθασε στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λίγο μετά τις 10.00, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί για την απρόσκοπτη διέλευσή του. Στην Κνωσό βρίσκονταν ήδη ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Υπ.Πολιτισμού Κ.Τασούλας και η γ.γ. του Υπ.Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Ισχυρά είναι τα μέτρα ασφαλείας, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που μετέβησαν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού για να επισκεφθούν το μνημείο, μη γνωρίζοντας για τα έκτακτα μέτρα.


Περίπου στις 10.00 έφτασαν στην Κνωσό ο περιφερειάρχης Στ.Αρναουτάκης και ο υφυπουργός Εργασίας Γ.Πλακιωτάκης. Παρόντες και οι βουλευτές Ηρακλείου, Μάξιμος Σενετάκης και Λευτέρης Αυγενάκης. Ο τελευταίος νωρίτερα υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο τον Αντώνη Σαμαρά. Ακολούθησε σύντομη συνομιλία του πρωθυπουργού με τον περιφερειάρχη Κρήτης, ενώ στην Κνωσό έφθασε λίγο πριν τις 10.30 ο Κινέζος πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και πολυμελή αντιπροσωπεία από την Κίνα.


Την ξενάγηση, προγραμματισμένης διάρκειας περίπου μίας ώρα, πραγματοποίησε ο αρχαιολόγος κ.Σταμπουλίδης.


CRETALIVE.GR