Με στόχο την  προβολή και προώθηση των Κρητικών προϊόντων ποιότητας και των ειδών λαϊκής τέχνης, ανοίγει τις «πύλες» της την Παρασκευή 1η Αυγούστου 2014, στις 20.00 το βράδυ, στο χώρο της Δυτικής Τάφρου, η 16η έκθεση «Αγροτικός Αύγουστος 2014», με σημείο αναφοράς την κρητική χλωρίδα, την υγεία, τη διατροφή και τον πολιτισμό.
Η έκθεση διοργανώνεται με τη συνεργασία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - το οποίο ενέταξε την εκδήλωση στο πλαίσιο των “Θεσμοφορίων 2014” - και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων (Ε.Β.Ε.Χ.). 

 
Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014, το πρωί, συνέντευξη τύπου, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων, από τους διοργανωτές οι οποίοι και προσκάλεσαν τους κατοίκους και επισκέπτες των Χανίων να επισκεφθούν την Έκθεση και να γνωρίσουν από κοντά τα τοπικά προϊόντα ποιότητας, που θα υπάρχουν στα περίπτερα αυτής. 
Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, αναφερόμενος στον «Αγροτικό Αύγουστο» τόνισε πως “η εν λόγω διοργάνωση έχει καταξιωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του Νομού Χανίων και της Κρήτης. Αυτό, άλλωστε, αποδεικνύεται και από τη μεγάλη συμμετοχή των εκθετών από το Λασίθι, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και τα Χανιά, οι οποίοι φέτος προσεγγίζουν τους εκατόν πενήντα (150)”.
Ο κ. Σκουλάκης επεσήμανε ότι η έκθεση του Αγροτικού Αυγούστου αποτελεί ένα γεγονός υπερτοπικού χαρακτήρα, που δίνει ένα διαφορετικό χρώμα στην πόλη και στο Δήμο μας, αναδεικνύοντας τις τοπικές γεύσεις, τις παραδόσεις, τη γαστρονομία και τον πολιτισμό μας. 
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη διοργάνωση του Αγροτικού Αυγούστου, καθώς κάθε χρόνο διοργανώνεται την περίοδο, που κορυφώνεται η τουριστική κίνηση στον τόπο μας, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται η μέγιστη προβολή των κρητικών προϊόντων. Μάλιστα, ο κ. Βουλγαράκης απηύθυνε κάλεσμα στους ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων και τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και στους καταστηματάρχες να προβάλλουν στις επιχειρήσεις τους τη συγκεκριμένη διοργάνωση. 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων πρότεινε μάλιστα με άξονα τον Δήμο Χανίων να υπάρξει συνεργασία, προκειμένου κάθε χρόνο να διοργανώνεται μία ενιαία κεντρική έκθεση σε επίπεδο Δήμων, η οποία και θα αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα ποιοτικά κρητικά προϊόντα.
Από την πλευρά του ο συνεργάτης του Δήμου Χανίων σε θέματα αγροτικής πολιτικής, Στέλιος Ρίγλης, έκανε λόγο για ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφορικά με τον  “Αγροτικό Αύγουστο 2014”, χαρακτηρίζοντας τη διοργάνωση ως εξαιρετικό γεγονός, το οποίο απαρτίζεται από την Έκθεση, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις στον χώρο της Δυτικής Τάφρου, εκδηλώσεις εκτός χώρου έκθεσης και έκδοση εντύπου.
Τέλος, την Τετάρτη 6 Αυγούστου διοργανώνεται εσπερίδα στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, με τίτλο: “Αγροδιατροφικός Τομέας και Απασχόληση”. Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της πράξης “Τοπικές Δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες”, σε συνεργασία με την Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία σύμπραξη φορέων Χανίων για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση και άλλους φορείς των Χανίων.

 
Η είσοδος στον “Αγροτικό Αύγουστο 2014”, είναι δωρεάν. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι 19.30 έως 23.00 το βράδυ, ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν να σταθμεύουν δωρεάν τα οχήματα τους στο οικόπεδο της ΑΒΕΑ και στον ενοικιαζόμενο από τον Δήμο χώρο, πλησίον της Έκθεσης.