ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 12 εκ. ΕΥΡΩ ΕΣΟΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ... ΓΙΑΤΡΟ! - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 12 εκ. ΕΥΡΩ ΕΣΟΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ... ΓΙΑΤΡΟ!

Το φαράγγι της Σαμαριάς, το οποίο δικαίως έχει χαρακτηριστεί "θαύμα της φύσης", αποφέροντας με έμμεσο τρόπο έσοδα στην τοπική οικονομία που υπολογίζονται στα 12 εκ. ευρώ, δεν έχει ακόμη... γιατρό!
Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα για τον εθνικό δρυμό των Λευκών Ορέων, ένα από τα δισημότερα φυσικά αξιοθέατα σε πανελλαδικό επίπεδο. Παρά το γεγονός πως βρισκόμαστε εν μέσω της τουριστικής περιόδου και οι επισκέπτες που επιθυμούν να διασχίσουν το φαράγγι της Σαμαριάς είναι παρα πολλοί, γιατρός δεν υπάρχει ακόμη, εκεί.
Οι συνέπειες από αυτή την... απουσία, μπορεί να αποβούν ακόμη και οδυνηρές, όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς, καθώς ο κίνδυνος για κάποιο ατύχημα, είναι παντα υψηλός. Σημειώνεται ότι ενώ ο εθνικός δρυμός θα μπορούσε ο ίδιος από τα έσοδα του να καλύψει τις ανάγκες σε υγειονομικό προσωπικό, δίνοντας ένα μικρό μέρος από τα χρήματα που εισπράττει, κάτι τέτοιο πρακτικά είναι αδύνατο, μιας και η συντριπτική πλειοψηφία των εσόδων πάει στο Πράσινο Ταμείο!
Ένα Ταμείο, το οποίο φροντίζει για άλλες περιοχές ανά την ελληνική επικράτεια, αλλά όχι - καθώς φαίνεται- για το φαράγγι της Σαμαριάς!
Σημειώνεται πως στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες, τέθηκαν ακόμη ζητήματα που έχουν να κάνουν με το εποχικό προσωπικό, την ασφάλεια του Δρυμού, καθώς και την αξιοποίηση του brand name.

Συντάκτης: Μαρία Αντωνάκη





FOTO: JORGO STAY.
ΠΗΓΗ: http://www.creteplus.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............