ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ ΤΑ 2 ΑΠΟ ΤΑ 3 ΣΚΑΦΗ ΤΩΝ ΑΚΤΙΒΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΝ ΠΛΩ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ ΤΑ 2 ΑΠΟ ΤΑ 3 ΣΚΑΦΗ ΤΩΝ ΑΚΤΙΒΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΝ ΠΛΩ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Στο λιμάνι της Παλαιόχωρας έδεσαν δύο ώρες περίπου μετά τα μεσάνυχτα το Thomas 2 και Thomas 3, τα δύο από τα τρία σκάφη των ακτιβιστών που έλαβαν μέρος στην εν πλω διαμαρτυρία ενάντια στην υδρόλυση των χημικών της Συρίας στο θαλάσσιο χώρο της Μεσογείου.

Τα σκάφη, που ξεκίνησαν το μεσημέρι της Παρασκευής από το λιμάνι των Χανίων, με κατεύθυνση νοτιοδυτικά της Κρήτης  σε σημείο που εικάζονταν ότι βρίσκεται το Cape Ray, πάνω στο οποίο γίνεται η υδρόλυση, μετά από ένα 24ωρο περίπου αναζήτησης του αμερικανικού πλοίου, αποφάσισαν να επιστρέψουν.



Όπως δήλωσε χθες στο Flashnews.gr ο δήμαρχος Σφακίων κ. Πολάκης,  που ήταν μέσα σε ένα από τα δύο σκάφη της αποστολής  το Cape Ray είχε μετακινηθεί από το σημείο που σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες όπως σημείωσε βρίσκονταν αγκυροβολημένο διενεργώντας την υδρόλυση.

Τα δύο σκάφη με τους ακτιβιστές, συνέχισαν την πορεία τους ακόμα 30 μίλια δυτικά, όμως δεν μπορούσαν να συνεχίζουν την αναζήτηση του πλοίου, λόγω των καιρικών συνθηκών που θα αντιμετώπιζαν.

Τα μέλη της αποστολής όμως, έκαναν "αισθητή" την παρουσία τους, αφήνοντας σημαδούρες στη θάλασσα που αποτυπώνουν το ελληνικό χώρο της ΑΟΖ.

Έτσι, τα δύο σκάφη, νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου πήραν το δρόμο της επιστροφής για το λιμάνι της Παλαιόχωρας εκεί όπου βρίσκεται το σκάφος "Αγ. Νικόλαος", το οποίο είχε "εγκαταλείψει" την αποστολή μια ημέρα πριν, για λόγους ασφαλείας και εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.


Εν τω μεταξύ, προχθές το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 21 Ιουλίου, είχαν "καταστραφεί" 411 τόνοι χημικών με το σύστημα που είναι τοποθετημένο στο πλοίο.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Steve Warren, τα πληρώματα έχουν εξουδετερώσει πάνω από το 25% του DF, μια άκρως επικίνδυνη χημική ουσία, πρόδρομος του σαρίν. Τα στοιχεία αυτά  επιβεβαιώνουν και εκπρόσωποι του διεθνούς Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων 


Στις ανακοινώσεις του το Πεντάγωνο, όπως αναμένονταν είναι πολύ προσεκτικό, χωρίς να δίνει ουσιαστικά στοιχεία για την πορεία της υδρόλυσης, μια διαδικασία για την οποία δεν θα μάθουμε, τουλάχιστον σύντομα, τις λεπτομέρειές της.

http://flashnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............