ΡΑΥΚΕΙΑ 2014 ΑΠΟ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΩΣ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

ΡΑΥΚΕΙΑ 2014 ΑΠΟ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΩΣ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 «ΡΑΥΚΕΙΑ 2014»  οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Μύρωνα  από 27 Ιουλίου έως και 8 Αυγούστου  σε μια προσπάθεια για την διατήρηση  των εθίμων και των παραδόσεων  του τόπου.
Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Κρήτης  -Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου -καλύπτοντας και φέτος ένα ευρύτατο πολιτιστικό φάσμα  που αφορά σε Κρητικά γλέντια , παραστάσεις θεάτρου και κουκλοθέατρου , ποδοσφαιρικό  αγώνα ,τον «12ο Ραύκειο δρόμο» ,επίδειξη σκοποβολής και τοξοβολίας ,αγώνες πρέφας και ξερής , μαθήματα ιππασίας και  βόλτες με άμαξα και φυσικά το παραδοσιακό διήμερο πανηγύρι του Αγίου Μύρωνα .
Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει την  Κυριακή 27 Ιουλίου στις 8,30 το βράδυ στο μαγευτικό άλσος του Χριστού με Αγιασμό , και προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων απ τις γυναίκες του χωριού και στη συνέχεια  θα ακολουθήσει Κρητικό γλέντι με τον Μιλτιάδη Βαρουχάκη.
Τη Δευτέρα 28 Ιουλίου στις 6,30 το απόγευμα στο γήπεδο της «Ραύκου»  θα πραγματοποιηθεί αγώνας ποδοσφαίρου με  Αγιομυριανούς .
Την  Τρίτη 29  Ιουλίου στον χώρο του Γυμνασίου και του Λυκείου Αγίου Μύρωνα  στις 6 το απόγευμα θα γίνει επίδειξη και μαθήματα από το τμήμα  Σκοποβολής και τοξοβολίας του  Παγκρήτιου Αθλητικού  Συλλόγου .

Επίσης την ίδια μέρα στις 8,30 το βράδυ  στο άλσος του Χριστού θα δοθεί παράσταση κουκλοθέατρου «Ο Ψαροτρομάρας»
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Τετάρτη 30 Ιουλίου στις 6 το απόγευμα με τον καθιερωμένο εδώ και  12  χρόνια  «Ραύκειο δρόμο».

Την Πέμπτη 31 Ιουλίου  θα γίνουν οι   προκριματικοί αγώνες  πρέφας  στις 7 το απόγευμα στο καφενείο «Βυζάντιο» και οι τελικοί την Παρασκευή 1 Αυγούστου στις 8 το βράδυ στο καφέ ουζερί  «Samiro» .
To Σάββατο 2 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στο άλσος του Χριστού θα παρουσιασθεί το έργο  «Μύγα Τσε – τσε» από τη Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου.
Την Κυριακή 3 Αυγούστου  στην πλατεία του Αγίου Μύρωνα θα δοθούν μαθήματα ιππασίας και θα γίνουν  παιχνίδια με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Φίλων του Αλόγου (ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α) και θα ακολουθήσει βόλτα με άμαξα για μικρούς και μεγάλους.
Τη Δευτέρα 4  και την Τρίτη 5 Αυγούστου  θα γίνει διαγωνισμός ξερής .Οι  πρώτοι αγώνες   της ξερής θα πραγματοποιηθούν  την Δευτέρα στις 7 το απόγευμα στο καφέ   «Veranda» και οι τελικοί την Τρίτη στις  8 το βράδυ στο καφέ ουζερί  «Samiro» .
Οι εκδηλώσεις για τα ΡΑΥΚΕΙΑ 2013 ολοκληρώνονται το διήμερο 7 και 8 Αυγούστου και με αφορμή την εορτή του πολιούχου Αγίου Μύρωνα οργανώνεται διήμερο γλέντι στην πλατεία της κωμόπολης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο .
Την Πέμπτη 7 Αυγούστου στο παραδοσιακό πανηγύρι  στην πλατεία του Αγίου Μύρωνα θα παίξει το συγκρότημα Αντώνη Μαρτσάκη και την Παρασκευή  8 Αυγούστου το συγκρότημα του Μανώλη Αλεξάκη , ενώ και τις δυό βραδιές θα μετέχει το παιδικό Κρητικό συγκρότημα χορού του Πολιτιστικού Συλλόγου .


 Σκοπός των εκδηλώσεων  είναι η πολιτιστική ανάπτυξη και προβολή του Αγίου Μύρωνα , η διάσωση του παραδοσιακού πολιτισμού και η διατήρηση του όπως επισημαίνει το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου και απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους να πάρουν μέρος στα φετινά ΡΑΥΚΕΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............