ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΩΝΙΩΝ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΩΝΙΩΝ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ


Γνωριμία με τις μουσικές της Κρήτης θα έχει την ευκαιρία να κάνει το κοινό, στο πλαίσιο ενός καλοδουλεμένου τετραημέρου, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γωνιών Μαλεβιζίου. Το τετραήμερο ξεκινά τη Δευτέρα 7 και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 10 Ιουλίου.

Στο πρώτο μέρος του περιλαμβάνει 32 ομιλίες από διακεκριμένους ερευνητές και στο δεύτερο μέρος συναυλίες από 20 συγκροτήματα, με 80 σημαντικούς καλλιτέχνες της κρητικής μουσικής.
Ειδικότερα στο πλαίσιο του τετραημέρου, με τίτλο «Οι Μουσικές της Κρήτης - 1η Παγκρήτια Συνάντηση», έχουν προγραμματιστεί:



• Ομιλίες στην αίθουσα «Ανδρόγεω», στις 7, 8, 9 και 10 Ιουλίου 2014, από τις 5:30 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ. Οι ομιλητές, καθηγητές πανεπιστήμιων της Ελλάδας και του εξωτερικού, εθνομουσικολόγοι, μουσικολόγοι, γνωστοί μουσικοί, ερευνητές, συλλέκτες οπτικοακουστικού υλικού κρητικής μουσικής κ.ά., θα φωτίσουν άγνωστες μουσικολογικές, ιστορικές, λαογραφικές, κοινωνιολογικές και ανθρωπολογικές όψεις της κρητικής μουσικής.

 
• Συναυλίες στην Πύλη Βιτούρι, στις 7, 8 και 9 Ιουλίου 2014, από τις 9 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα: Στις συναυλίες θα παρουσιαστούν από μεγάλο αριθμό καλλιτεχνών, απ” όλες τις περιοχές της Κρήτης, έργα που αποδίδουν τη μουσική φυσιογνωμία κάθε περιοχής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εγχείρημα τέτοιου είδους πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην ιστορία της κρητικής μουσικής. Επιπλέον πληροφορίες, όπως αναλυτικό πρόγραμμα ομιλιών και μουσικών εκδηλώσεων, χάρτες κ.λπ., υπάρχουν στον ιστότοπο www.musicofcrete.gr. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους, ενώ υπεύθυνος οργάνωσης είναι ο Κώστας Παντερής, καθηγητής Πληροφορικής.
www.neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............