Ο ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ... ΤΡΑΓΟΥΔΙ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Ο ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ... ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Ο περίφημος κροκόδειλος που εντοπίστηκε στο φράγμα Ποταμών στο Αμάρι Ρεθύμνου, μπορεί να έχει προκαλέσει προβληματισμό στις αρχές, οι οποίες αναζητούν τρόπους διαχείρισης της κατάστασης, αλλά παράλληλα - η είδηση - αντιμετωπίζεται ανα το πανελλήνιο με μια "γραφικότητα" αδικαιολόγητη για την σοβαρότητα της υπόθεσης.


Έτσι κάποιοι αγωνιούν για την ασφάλεια των πολιτών, εαν συνυπολογιστεί το τι μπορεί να κάνει το ερπετό, εαν....πεινάσει και αποφασίσει να αναζητήσει την τροφή του και στην ευρύτερη περιοχή.

Και ο λόγος δεν αφορά μόνο στο ενδεχόμενο επίθεσης σε ανθρώπους, αλλά και για την πανίδα της περιοχής. Και σε ότι αφορά στους ανθρώπους, οι αρχές θα τοποθετήσουν περίφραξη και προειδοποιητικές πινακίδες, οι οποίες μπορεί να αποτρέψουν κάποιους να πλησιάσουν στα νερά, αλλά σίγουρα δεν θα πτοήσουν τον κροκόδειλο, εαν αποφασίσει να μετακινηθεί.

Το δεδομένο είναι πως επιβάλλεται άμεσα το ερπετό να εντοπιστεί και με κάποιο τρόπο να πιαστεί, ενώ αντίστοιχα οι έρευνες των αρχών πρέπει να κατευθυνθούν και στον εντοπισμό του ασυνείδητου ο οποίος έριξε τον κροκόδειλο στο φράγμα Ποταμών Αμαρίου.

Υπενθυμίζεται πως κάτι ανάλογο είχε συμβεί στο παρελθόν και στην λίμνη της Αγιάς, όταν ένας ασυνείδητος έριξε ένα γιγαντιαίο και άγνωστο στην Κρήτη είδος βατράχων μέσα στην λίμνη, με αποτέλεσμα να εξολοθρευθούν άλλα είδη και να διαταραχτεί το οικοσύστημα.

Πόσο μάλλον, όταν η συγκεκριμένη περίπτωση, αφορά και ένα ερπετό που θεωρείται επικίνδυνο για τον άνθρωπο.

Στο μεταξύ τα γλαφυρά σχόλια στο διαδίκτυο για τον κροκόδειλο του Ρεθύμνου, δίνουν και παίρνουν, ενώ και ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, Σταμάτης Κραουνάκης, δημοσίευσε 
τους παρακάτω στίχους...

«Ο κροκόδειλας ο Τζίμης
Στα ποτάμια της Ρεθύμνης
Ξέβρασμα μια λάθος μνήμης
Ποταμιών της Αφρικής
Ποιος καιρός ποιο ποταμάκι
Έφερε το θηριάκι
Να το κάνει κρητικάκι
Σ΄άλλη χώρα σ΄ άλλη γη»






ΠΗΓΗ: http://flashnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............