ΕΚΘΕΣΗ ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΜΠΟΛΑΚΗ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

ΕΚΘΕΣΗ ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΜΠΟΛΑΚΗ


Γράφει: 

Ο ελεύθερος χρόνος μετά τη συνταξιοδότησή του ήταν το κίνητρο, το μεράκι και η αγάπη για τις κατασκευές το έναυσμα,  η ικανότητα που όλοι αναγνωρίζουν ήταν το επιστέγασμα της προσπάθειας του ερασιτέχνη ψηφιδοθέτη Νικόλαου Μπολάκη, τα έργα του οποίου εκτίθενται στο Νεώριο Mόρo στο παλιό λιμάνι.
«Ειδικά αυτή η τέχνη είναι η τέχνη της υπομονής. Αν έχεις υπομονή τα καταφέρνεις όλα. Ολων τα χέρια πιάνουν. Και εγώ μέχρι να πάρω σύνταξη δεν είχα ιδέα τι είναι το μάρμαρο. Ομως με θέληση και υπομονή όλα γίνονται», τόνισε ο καλλιτέχνης μιλώντας στα “Χ.Ν.”. Σαράντα ένα έργα του εκτίθενται στο Mόρo. Εργα με παιδικά θέματα, γεωμετρικά σχήματα, εικόνες απ’ τα Χανιά όπως ο φάρος, αλλά και αγιογραφίες Αγίων.




«Μετά που συνταξιοδοτήθηκα για να περάσω τον χρόνο μου άρχισα να φτιάχνω παζλ. Από 1.000 κομμάτια έφτασα πολύ γρήγορα στα 12.000 κομμάτια. Δεν είχα μετά να ασχοληθώ με κάτι άλλο. Διαβάζοντας τα “Χανιώτικα νέα” είδα τότε για κάποια μαθήματα ψηφιδωτού που θα γίνονταν υπό την αιγίδα της Νομαρχίας τότε. Ετσι λοιπόν βρέθηκα να κάνω κάποια πρώτα μαθήματα. Εκανα ένα έργο, έκανα δεύτερο, το είδαν οι φίλοι μου είπαν «κάτι κάνεις». Συμμετείχα σε μία έκθεση στο Γιαλί Τζαμισί για πρώτη φορά με 3 έργα και είδα τον κόσμο να ενδιαφέρεται. Αυτό με ενθάρρυνε να ασχοληθώ περισσότερο και έτσι βλέπετε σήμερα να εκθέτω 41 έργα» επεσήμανε ο κ. Μπολάκης.
Τις ψηφίδες της φτιάχνει ο ίδιος συλλέγοντας υλικό. «Γυρίζω τα μαρμαράδικα, παίρνω τα κομμάτια μαρμάρου που πετούν, τα κόβω μόνος μου φτιάχνοντας ψηφίδες, δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ καμία αγοραστή ψηφίδα» μας επισημαίνει.
Για τον ίδιο η ψηφιδοθέτηση «αποτελεί ψυχοθεραπεία. Οταν ξεκινώ ένα ψηφιδωτό ξεχνώ να φάω, να πιω νερό, αφοσιώνομαι πλήρως».








ΠΗΓΗ: http://www.haniotika-nea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............