ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΞΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΞΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ



Η Περιφέρεια της Κρήτης συμμετέχει στο ξενοδοχειακό δυναμικό της χώρας κατέχοντας το 15,90% του συνολικού αριθμού των ξενοδοχειακών μονάδων, το 21,86% σε δωμάτια και το 26,70% σε δωμάτια σε ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων.
Αυτή η εικόνα αποτυπώνεται , μεταξύ άλλων , στα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σήμερα στη διάρκεια ενδιαφέρουσας ημερίδας για τη σημασία του τουρισμού στην οικονομία του Δήμου Χερσονήσου που διοργανώθηκε από τον ομώνυμο Δήμο.
Στην διάρκεια της ημερίδας αναλύθηκαν , από έγκριτους εισηγητές ,τόσο συνολικά στοιχεία για τον τουρισμό στο νησί μας όσο και επιμέρους για το Δήμο της Χερσονήσου .


Για το περασμένο έτος, η εικόνα που δόθηκε για τον εισερχόμενο τουρισμό στην Κρήτη έχει ως εξής : Υποδεχθήκαμε 3.606.442 τουρίστες οι οποίοι πραγματοποίησαν 35.494.172 διανυκτερεύσεις με τις δαπάνες ανά διανυκτέρευση να φθάνουν τα 81,46 ευρώ και ανά επισκέπτη τα 801,67 ευρώ. Το σύνολο των δαπανών για τους τουρίστες μας άγγιξε τα 2,89 δις ευρώ.
Η Περιφέρεια Κρήτης κατατάσσεται σε σύνολο 13 περιφερειών στην 2η θέση ως προς τον αριθμό των ξενοδοχειακών μονάδων, τον αριθμό δωματίων και κλινών που διαθέτει , στη 1η θέση ως προς το μέγεθος των μονάδων (δωμάτια ανά μονάδα), στην 3η θέση σε αριθμό επισκεπτών και στη 2η θέση σε αριθμό διανυκτερεύσεων, δαπανών και δαπανών ανά επίσκεψη.




Παράλληλα, με βάση τα ίδια στοιχεία ,οι ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης είναι κατά 37,5% μεγαλύτερες από το μέσο μέγεθος της χώρας.
Στο νησί μας εξάλλου απασχολείται το 25,91% του συνόλου των εργαζόμενων στον κλάδο των ξενοδοχειακών Καταλυμάτων.
Ειδικά για το Δήμο Χερσονήσου εκτιμήθηκε πως το 2014 το σύνολο των διανυκτερεύσεων που θα πραγματοποιηθεί στα καταλύματα του θα φθάσει τα 8.155.000 με τις συνολικές τουριστικές δαπάνες να υπολογίζονται σε 659.000.000 ευρώ.




Να πούμε πως στη ημερίδα μίλησαν:
- ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου των Πατρών και επιστημονικός υπεύθυνος τουριστικής έρευνας του Δήμου Χερσονήσου Γεράσιμος Ζαχαράτος, για τη διεύρυνση του ρόλου του τουρισμού στην παραγωγική δομή και οικονομία του Δήμου
-ο ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών Σταύρος Χατζημαρινάκης , ο οποίος παρουσίασε τα συμπεράσματα της έρευνας για την τουριστική κατανάλωση στη Χερσόνησο
-ο πρόεδρος του Ι.Τ.Ε.Π Ανδρέας Μεταξάς για την περιφερειακή διάσταση του τουρισμού στην Κρήτη και


-η ερευνήτρια του Ι.Τ.Ε.Π Μαρία Μαρκάκη για τον τουρισμό στην Κρήτη και τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας.








ΠΗΓΗ - http://www.cna.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............