Η ΝΕΑ ΜΟΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΑ ΤΑΣΑΚΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΤΣΙΓΑΡΑ - ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΓΕΩΡΓΑΔΗ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Η ΝΕΑ ΜΟΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΑ ΤΑΣΑΚΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΤΣΙΓΑΡΑ - ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΓΕΩΡΓΑΔΗ



Μία νέα μόδα σε διάφορα σχέδια στα τασάκια για αποτσίγαρα κυκλοφορεί τελευταία στην πόλη του Ηρακλείου. Η εικόνα αυτή με τα κάθε λογής παρτέρια για λουλούδια γεμάτα αποτσίγαρα, έξω από τα καταστήματα της πόλης του Ηρακλείου είναι δείγμα του πολιτισμού των κατοίκων της πόλης, της φροντίδας τους και της αγάπης τους γι αυτήν.





Ιδιαίτερα οι χώροι εστίασης γεμάτοι με σκουπίδια απέξω δείχνουν πόσο καθαρός είναι ο ιδιοκτήτης καταστήματος π.χ. σουβλατζίδικου που έξω από το μαγαζί του επικρατεί αυτή η κατάσταση. Από τον τρόπο που περιποιείται το χώρο έξω από το μαγαζί του καταλαβαίνεις και την καθαριότητα μέσα στην κουζίνα του.


Αλήθεια πού είναι οι παλιοί ιδιοκτήτες μαγαζιών του Ηρακλείου που πρώτα καθάριζαν το πεζοδρόμιο και μετά το μαγαζί τους μέσα; Όσοι θυμούνται τους παλιούς μαγαζάτορες του Ηρακλείου, θα αναπολούν τα φτωχικά, αλλά πεντακάθαρα και φρεσκοβαμμένα με τον εξωτερικό χώρο πιο καθαρό από τον εξωτερικό.
Το πρωί έβλεπες τους υπαλλήλους των καταστημάτων να μιλούν μεταξύ τους, να αστειεύονται να καθαρίζουν τις εισόδους των μαγαζιών.
Τώρα όλοι περιμένουν να περάσει ο υπάλληλος του Δήμου για να καθαρίσει…………
Άλλος πολιτισμός, μίας άλλης εποχής, μίας άλλης πόλης, που οι κάτοικοι της την πρόσεχαν και την αγαπούσαν.





Κατερίνα Γεωργιάδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............