ΓΕΜΙΣΕ ΦΥΚΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

ΓΕΜΙΣΕ ΦΥΚΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ


Για τα φύκια που έχουν συγκεντρωθεί σε παραλία της Ιεράπετρας ο Λιμενάρχης, Πλωτάρχης Λ.Σ. κ. Γιάννης Παπαδάκης επεσήμανε ότι «οι μεγάλες ποσότητες φυκιών έχουν κινήσει την περιέργεια των λουόμενων και το ερώτημα που θέτουν είναι για ποιό λόγο συμβαίνει φέτος αυτό το φαινόμενο. Δεν είναι κάτι σπάνιο ή ασυνήθιστο για τις παραλίες, ειδικά εάν και οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές γι' αυτό. Φύκια έχουν συγκεντρωθεί και σε άλλες παραλίες ευρύτερα του Δήμου.
Ωστόσο είναι αυξημένο αυτό το φαινόμενο σε παραλία της πόλης. Εκτιμούμε λόγω των ρευμάτων που τα οδήγησαν στην περιοχή.
Τα φύκια αυτά υπάρχουν σε κάποια σημεία του βυθού, που ονομάζονται ποσειδωνία. Είναι ένας θαλάσσιος οικότοπος θα λέγαμε. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που θα μπορούσε να πει κανείς ότι τα συγκεκριμένα φύκια καταλήγουν στην παραλία και την ακτή. Το πιο πιθανόν όμως είναι ότι παρασύρθηκαν από κάποια θαλάσσια ρεύματα και από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν το προηγούμενο διάστημα με τους νοτιάδες και τον κυματισμό να κατέληξαν στην ακτή.
Οι ποσειδωνίες συνήθως χαρτογραφούνται με σκοπό να αποφευχθεί η ανάπτυξη κάποιων δραστηριοτήτων με στόχο την προστασία τους γιατί η σημασία τους για το θαλάσσιο περιβάλλον είναι μεγάλη.
Αυτό που έχουμε να επισημάνουμε είναι πως δεν έχουν καταγραφεί κάποια περιστατικά που τα φύκια αυτά ερχόμενα σε επαφή με τον άνθρωπο να προκαλούν κάποιες μολύνσεις. Η απομάκρυνσή τους πάντως από τη στεριά μπορεί να γίνει είτε από τις υπηρεσίες της δημοτικής αρχής, είτε από εκείνους που εκμεταλλεύονται τις παραλίες. Από τη θάλασσα κρίνεται πολύ δύσκολο να απομακρυνθούν και συνήθως γίνεται με φυσικό τρόπο.»

ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ- ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ







ΠΗΓΗ: http://www.anatolh.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............