ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟΣ ΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟΣ ΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ




Ο Χρήστος με τους γονείς του και τον αδερφό του Γιώργο επίσης 
ανερχόμενο αστέρι του μπάσκετ

O Χρήστος Σκάνδαλος γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1995.
Ξεκίνησε το μπάσκετ σε ηλικία 7 ετών στον Εργοτέλη.
Από τα πρώτα χρόνια άρχισε να διαφαίνεται το ταλέντο του και η μεγάλη αγάπη που έχει για το άθλημα.
Την περίοδο 2008-2009 συμμετέχει με την Μικτή Κρήτης στους Πανελλήνιους αγώνες Ενώσεων και Τ.Ε. Παίδων του Αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ, όπως και το 2009-2010 όπου βγαίνει 1ος σκόρερ.
Την ίδια περίοδο με τον Εργοτέλη κερδίζει το πρωτάθλημα Παμπαίδων και Παίδων Κρήτης αλλά δεν καταφέρνει η νεανική ομάδα των "κιτρινόμαυρων" να περάσει στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος.
Η επόμενη όμως χρονιά είναι ιδανική για τον ίδιο και την ομάδα.
Κατακτούν το πρωτάθλημα Παίδων και Εφήβων.
Ο Εργοτέλης προκρίνεται θριαμβευτικά στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος Παίδων και καταλαμβάνει την 3η θέση στην Κύμη με το Χρήστο εκτός από το χάλκινο μετάλλιο να έχει κατακτήσει μια θέση στην καλύτερη 5άδα και να βγει 2ος σκόρερ.


Το 2011-2012 ο Εργοτέλης κερδίζει ξανά το εφηβικό πρωτάθλημα και πηγαίνει στην Καβάλα στο final 6 του πανελλήνιου πρωταθλήματος. Καταλαμβάνει την 4η θέση με το Χρήστο να βρίσκεται για άλλη μια φορά στην καλύτερη πεντάδα .Παράλληλα καταφέρνει να βγει 1ος σκόρερ και 1ος στα τρίποντα.
Ιδανικά τελειώνει η αγωνιστική χρονιά αφού με το σχολείο του,3ο ΓΕΛ Ηρακλείου, καταλαμβάνουν την 2η θέση στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα.
Την αγωνιστική σαιζόν 2012-2013 ο Εργοτέλης κερδίζει για τρίτη συνεχή χρονιά το εφηβικό πρωτάθλημα Κρήτης και περνάει στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος στην Πάτρα
.Όμως η χρονική συγκυρία δεν επιτρέπει στους 95άρηδες του Εργοτέλη να συμμετέχουν γιατί οι αγώνες διεξήχθησαν μια εβδομάδα πριν την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων. Έτσι η ομάδα και ο Χρήστος έχασε την ευκαιρία για μια ακόμη διάκριση. Το 2013 το 3ο ΓΕΛ κερδίζει ξανά το σχολικό πρωτάθλημα μπάσκετ Κρήτης αλλά χάνει την πρόκριση στην τελική φάση μια και κληρώθηκε με την πολύ δυνατή ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Δούκας.


Εκτός όμως από τα παιδοεφηβικά τμήματα του Εργοτέλη συμμετέχει στην ανδρική ομάδα του Εργοτέλη στην Γ Εθνική από 15 χρονών. Πέρσι αγωνίστηκε με τη φανέλα του Φιλαθλητικού Ζωγράφου στο εφηβικό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ, όπου έχασαν τον τίτλο από τον Παναθηναϊκό με 3-2,αν και είχαν τερματίσει αήττητοι στην προκριματική και προημιτελική φάση.
Με τον Φιλαθλητικό αγωνίστηκε και με την ομάδα ανδρών στην Α2 Εθνική κατηγορία
.Από την επόμενη αγωνιστική χρονιά θα φοράει τη φανέλα του Ιωνικού Νίκαιας στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής

.Εκτός όμως από μπασκετμπολίστας κατάφερε να πετύχει και την εισαγωγή του στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής το 2013,συνδυάζοντας σπουδές και αγάπη για τον αθλητισμό.



ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............