ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΥΒΕΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΥΒΕΣ

Οι Καλύβες είναι ένα παραθαλάσσιο θέρετρο που βρίσκεται 19km δυτικά των  Χανίων, στην νότια ακτή του κόλπου της Σούδας. Το μικρό αυτό χωριό σχηματίζεται σε μια εύφορη καταπράσινη κοιλάδα, στην οποία εκβάλουν τρεις ποταμοί. Το όνομα του χωριού φαίνεται ότι προέρχεται από τις καλύβες που έστηναν οι γεωργοί στα κτήματα τους, για να διανυκτερεύουν το καλοκαίρι.
Στην έξοδο του ποταμού Κυλιάρη (κι όχι Κοιλιάρη, καθώς το όνομα βγαίνει από το κυλώ), 1km βόρεια των Καλυβών βρίσκεται η ήρεμη παραλία Κυανή Ακτή ή Γλάρος. Δίπλα στο χωριό, στην ανατολική του πλευρά, εκβάλουν ο ποταμός Ξιδάς κι ο Μεσοπόταμος. Οι ποταμοί αυτοί έχουν νερό όλο το χρόνο, και συνδυασμό με τις πολλές πηγές που αναβλύζουν μέσα στη θάλασσα, κάνουν το νερό της θάλασσας αρκετά παγωμένο.
Ανατολικά και δυτικά του ποταμού Ξιδά βρίσκονται δύο υπέροχες αμμουδερές παραλίες με ρηχά νερά, οι οποίες είναι ανοικτές στους βοριάδες. Ο Ξιδάς και το Μαϊστράλι, όπως λέγονται αντίστοιχα, είναι πολύ καλά οργανωμένες και προσφέρουν όλες τις τουριστικές ανέσεις και υπηρεσίες. Στο ποταμό Ξιδά υπάρχει μια όμορφη γεφυρούλα, η οποία ενώνει τις δύο παραλίες. Δίπλα στο Μαϊστράλι υπάρχει το γραφικό λιμανάκι των Καλυβών, όπου μπορείτε να κάνετε μια βόλτα.
Οι Καλύβες συνδέονται με λεωφορεία με τα Χανιά, ενώ στην περιοχή υπάρχουν τράπεζες, ταχυδρομείο, ιατρείο, καταστήματα κλπ.






















ΠΗΓΗ: http://www.cretanbeaches.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............