Η ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ Η ΓΑΛΗΝΗ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Η ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ Η ΓΑΛΗΝΗ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ


Ελάτε να σας ξεναγήσω σε ένα μαγικό, ερωτικό, ήσυχο, συναρπαστικό, μοναδικό, αγνό και όμορφο τόπο…  Η Σητεία είναι αμφιθεατρικά χτισμένη γύρω από τον ομώνυμο κόλπο, στη θέση της αρχαίας Ητείας. 




Είναι μια σύγχρονη πόλη με έντονη τουριστική κίνηση αλλά παράλληλα διατηρεί την παραδοσιακή της ομορφιά. Η οργανωμένη παραλία της με τη λευκή άμμο, το γραφικό της λιμάνι και τα κομψά νεοκλασικά της κτίρια την κάνουν έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς. 



Είναι τόπος ονειρικός, ιδεώδης για ηρεμία και διακοπές. Οι ντόπιοι πρόσχαροι, γλεντζέδες, φιλικοί, έχουν συλλάβει το νόημα της εφήμερης ζωής. Η Σητεία διαφέρει… Είναι το μοναδικό μέρος στην Κρήτη όπου οι Έλληνες τουρίστες είναι περισσότεροι από τους ξένους. Εδώ βασιλεύει η ηρεμία και η γαλήνη! Είναι ένα από τα πιο προνομιούχα μέρη όχι μόνο εξαιτίας της φυσικής ομορφιάς, αλλά και της ιστορικής της αξίας.



Ελάχιστα μέρη στην Ελλάδα φέρουν τόσες πολλές αποδείξεις ενός ένδοξου παρελθόντος όπως η Σητεία. Ογδόντα αρχαιολογικά μέρη έχουν ανασκαφεί στην περιοχή. Ανάμεσά τους το μινωικό παλάτι της Ζάκρου, η μινωική πόλη του Παλαικάστρου, ο μινωικός οικισμός στον Πετρά, ενώ σημαντικά είναι το μοναστήρι Τοπλού και οι βυζαντινές εκκλησίες. Στην καρδιά της Σητείας βρίσκεται επίσης το ενετικό φρούριο της Καζάρμας.




Σας προτείνω…
Να επισκεφτείτε το αρχαιολογικό μουσείο της, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της Ελλάδας.
Να δείτε πολλά από τα εκθέματα στο Λαογραφικό Μουσείο.
Να απολαύσετε τη θέα του κόλπου της Σητείας από το ενετικό κάστρο της Καζάρμας. 





Για όσους αγαπούν τις εκδρομές, μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το«Κουφωνήσι».
Να επισκεφτείτε τη Μονή Αγίου Ιωάννη Καψά. Επιβλητικό τοπίο που ατενίζει το Λιβυκό πέλαγος, ο κατάλληλος χώρος για διαλογισμό. 
Οι παραλίες είναι το μεγαλύτερο δώρο που έκανε η φύση στη Σητεία. Όποια κατεύθυνση κι αν έχετε, θα βρεθείτε μπροστά σε ένα γραφικό γιαλό, μια χρυσή αμμουδιά, έναν ήσυχο ορμίσκο, μια χρυσοστρωμένη παραλία όπου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο, το σπορ ή το παιχνίδι σας σε κρυστάλλινα νερά.
Tέλος, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Βάι (5.000 φοίνικες). Το φοινικόδασος με την όμορφη παραλία και την πεντακάθαρη θάλασσα στο βόρειο άκρο της επαρχίας, πάνω στο ακρωτήριο Σίδερο, αποτελεί μία μοναδικής ομορφιάς γωνιά της κρητικής γης. 




Η Σητεία αφήνει την καλύτερη ανάμνηση σε όποιον την επισκεφτεί… Η απλότητα και η καλοσύνη των ανθρώπων του τόπου όπου γεννήθηκε ο ποιητής του «Ερωτόκριτου» Βιτσέντζος Κορνάρος είναι παντού!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............