ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ... ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΙΑΓΙΑΔΑΚΗ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ... ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΙΑΓΙΑΔΑΚΗ






O Ευάγγελος Κιαγιαδάκης ο ποιητής και βαθυστόχαστος πνευματικός ρεθεμνιώτης μας έδωσε μία καινούργια του εργασία που αφορά τον μεγάλο και διανοητή Ελευθέριο Βενιζέλο.
Τούτο το μικρό μα σημαντικό έργο αποτελεί για μένα μια συνοπτική αναφορά στην προσωπικότητα του μεγάλου Ανδρός που τόσο μισήθηκε και άλλο τόσο λατρεύτηκε. Και τούτο το καλογραμμένο συναξάρι με τη ρέουσα γλώσσα και με τη σωστή δομή του, προσφέρει στον αναγνώστη άγνωστα στα μέχρι τώρα στοιχεία της ζωής του στο ευρύ κοινό. Στοιχεία που συνθέτουν μία ξεχωριστή προσωπικότητα μέσα στους δέλτους της ιστορίας της Νεότερης Ελλάδος. Και έχει το χάρισμα τούτος ο συγγραφέας με το πλούσιο ποιητικό έργο, να συναρπάζει τον αναγνώστη με το γραπτό του γάργαρο τρόπο. Ετσι και τούτο το πολυσύνθετο έργο των 95 σελίδων με τις πολύμορφες αναφορές σ” αυτόν που με τον γρήγορον νουν και με τον πλούσιο λογισμό κατόρθωσε να μετατρέψει το όνειρο σε μια νικηφόρα πορεία για την πατρίδα του την Κρήτη, την Ελλάδα του που κατόρθωσε με τους πολιτικούς χειρισμούς του, να υλοποιήσει μέρος των Μεγάλων Ιδεών των Ελλήνων. 




Μα εκείνο που καθιστά τόσο αξιόλογο αυτό το συνοπτικό οδοιπορικό της ζωής και του έργου του Ελευθερίου Βενιζέλου είναι οι ενδιαφέρουσες αναφορές προσώπων και γεγονότων που σημάδεψαν τη ζωή και τη νικηφόρα πορεία τούτου του μεγάλου κρητικού με τους πλούσιους οραματισμούς του για το μέλλον της Ελλάδας μας. Και κατορθώνει τούτος ο βαθυστόχαστος συγγραφέας να διεγείρει το ενδιαφέρον του αναγνώστη για πιο πέρα έρευνα του φαινομένου Ελευθερίου Βενιζέλου. Γιατί η πολυκύμαντη ζωή αυτού του πολιτικού με το επαναστατικό του ταμπεραμέντο και τη ρωμαλεότητα των επιχειρημάτων του, αποτελούσε για την ευρωπαϊκή κυρίως πολιτική και διπλωματική οικογένεια μία εξέχουσα προσωπικότητα που συγκινούσε και συνάρπαζε την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια τότε πολιτική σκέψη και διανόηση. Ετσι ο όποιος αναγνώστης που θα διαβάσει αυτό το μικρό, πολύμορφο έργο του Ευάγγελου Κιαγιαδάκη θα έχει αποκτήσει μια πλήρη εικόνα της προσωπικής και πολιτικής πορείας ρου Ελευθερίου Βενιζέλου του μεγάλου τέκνου της Ελλάδος. Αυτού που η μοίρα τον έταξε να πονέσει να κλάψει μα και να σταθεί όρθιος στις δύσκολες ώρες των δοκιμασιών του.
Συγχαίρουμε για μια ακόμη φορά τον ποιητή και συγγραφέα Ευάγγελο Κιαγιαδάκη για το πνευματικό του έργο που πλουτίζει ακόμα περισσότερο το πνευματικό Ρέθυμνο και ενισχύει και αυτός με το έργο του τη φήμη, ότι το Ρέθυμνο είναι η πόλη των γραμμάτων και των τεχνών.






ΠΗΓΗ: http://www.haniotika-nea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............