ΝΕΑ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΘΕΛΟΥ ΟΙ ΗΠΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

ΝΕΑ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΘΕΛΟΥ ΟΙ ΗΠΑ


Οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει από την Αθήνα τη στάθμευση στόλου Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (τα γνωστά drones) στην Κρήτη, αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής

Η κίνηση αυτή, για την οποία ασκούνται πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση, εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής για την αντιμετώπιση της ισλαμικής τρομοκρατίας και των ασύμμετρων απειλών που έρχονται στην επιφάνεια από την αστάθεια στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που εκτυλίσσονται τους τελευταίους μήνες αναφέρουν ότι το θέμα έχει προκαλέσει πυκνή αλληλογραφία μεταξύ του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Άμυνας και του Μεγάρου Μαξίμου, αποτελώντας σύνθετη εξίσωση με πολλαπλές πολιτικές και νομικές παραμέτρους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το αμερικανικό αίτημα αφορούσε αρχικά στην εγκατάσταση των drones στην αεροπορική βάση της Καλαμάτας, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό, καθώς θα έδινε την εντύπωση ότι επεκτείνεται η αμερικανική παρουσία στην Ελλάδα.

Το ενδιαφέρον τελικά στράφηκε στην Κρήτη και στην αξιοποίηση της αεροπορικής βάσης στο Καστέλλι, όπου εδρεύει η 133η Σμηναρχία Μάχης.






ΠΗΓΗ: http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............