ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΑΥΡΑΚΑΣ ΣΤΗΝ ΓΑΥΔΟ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΑΥΡΑΚΑΣ ΣΤΗΝ ΓΑΥΔΟ

Η παραλία του Λαυρακά βρίσκεται περίπου 2km δυτικά του Αγιάννη, κοντά στο βορειότερο άκρο της Γαύδου. Η πρόσβαση εδώ μπορεί να γίνει με 20’-30’ περπάτημα από τον Αγιάννη, όπου μπορείτε να πάτε με λεωφορείο.
Ο Λαυρακάς είναι μια φανταστική παραλία, με ξανθή άμμο και καταγάλανα νερά. Δεν είναι καθόλου οργανωμένη και είναι από τις πιο απομονωμένες παραλίες του νησιού, καθώς η πρόσβαση γίνεται με τα πόδια.
Πολλοί πιστεύουν ότι το όνομα προέρχεται από τα πολλά λαυράκια που ίσως είχε κάποτε η περιοχή. Ωστόσο, φαίνεται ότι το όνομα οφείλεται στη μινωϊκη λέξη «λάβρυς» που είναι ο Μινωϊκός διπλός πέλεκυς. Όντως, σε σπηλιές στην περιοχή βόρεια του Κεδρόδασους (νότια του Λαυρακά), έχουν βρεθεί 20 συλημένοι τάφοι μινωϊκής περιόδου, οι οποίοι μπορούν να υποστηρίξουν την καταγωγή του ονόματος. Αυτές οι σπηλιές έχουν συνδεθεί και με τη σπηλιά της Καλυψώς, καθώς πολλοί πιστεύουν ότι η Γαύδος είναι το ομηρικό νησί της Καλυψώς, όπου ναυάγησε ο Οδυσσέας και έζησε για επτά χρόνια. Νότια του Λαυρακά έχουν βρεθεί λείψανα αρχαίων κτισμάτων, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, αλλά και στο ρέμα του Κεδρέ.




















ΠΗΓΗ: http://www.cretanbeaches.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............