ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ



Οι τραγικές καταστάσεις παραμέλησης ανηλίκων στο κέντρο του Ηρακλείου όχι μόνο συνεχίζονται, αλλά και πολλαπλασιάζονται.
Ανήλικα παιδιά μεταμφιεσμένα ως Τσάρλιν Τσάπλιν ή κρατώντας αρκοντεόν εξωθούνται σε επαιτεία από ενήλικες στις κεντρικές πλατείες του Ηρακλείου.
Τα παιδιά ντυμένα ως Τσάρλιν Τσάπλιν προσεγγίζουν Έλληνες και ξένους τουρίστες, συνήθως μπροστά από το σιντριβάνι των λιονταριών και την πλατεία του Αγίου Τίτου. Χαμογελούν, κρατούν μπαστούνι και κάνουν γκριμάτσες. Δίνουν το χέρι τους στους περαστικούς τουρίστες και αφού φωτογραφηθούν μαζί τους, ζητάνε χρήματα.



Οι κλήσεις στην αστυνομία όπως αναφέρουν οι ιδιοκτήτες των γύρω καταστημάτων είναι καθημερινές, πολλές και χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Όσοι πολίτες κάνουν κλήση στην αστυνομία για να καταγγείλουν το περιστατικό τους δίνουν την εξής απάντηση: «η αστυνομία έχει μόνο ένα αυτοκίνητο και ότι δεν υπάρχει καμία πεζή περιπολία για να προστατέψουν τα παιδιά. Επίσης Δημοτική Αστυνομία δεν υπάρχει!».
Οι κοινωνικές υπηρεσίες το γνωρίζουμε πολύ καλά δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Τώρα λάβαμε και την απάντηση. Και η Ελληνική αστυνομία αδυνατεί.  
Τα παιδιά βρίσκονται σε κίνδυνο και δεν υπάρχει καμία βοήθεια από πουθενά.
Όλη η κοινωνία του Ηρακλείου πρέπει να το αποδεχτεί. Η παραμέληση και η κακοποίηση των ανηλίκων από τα άτομα που έχουν αναλάβει τη φροντίδα τους είναι γεγονός απεχθές και επικίνδυνο και πρέπει να αντιμετωπίζεται και να τιμωρείται άμεσα.
Όχι όμως στο Ηράκλειο που τα φαινόμενα αντί να μειώνονται πολλαπλασιάζονται. Και είμαστε όλοι συνένοχοι.





ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - Κατερίνα Γεωργιάδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............