ΧΑΝΙΑ ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΧΑΝΙΑ ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


Έχοντας σαν βάση την πιο όμορφη πόλη της Κρήτης, τα Χανιά εκεί όπου συναντάται η Δύση με την Ανατολή, μπορείς ν’ αμοληθείς στα βουνά και τα λαγκάδια, να κάνεις εκδρομές στην άγρια φύση να θαυμάσεις το φαράγγι της Σαμαριάς και ν’ ανακαλύψεις εκπληκτικές παραλίες με ροζ άμμο και τιρκουάζ νερά (Φαλάσαρνα, Ελαφονήσι, Μπάλος). 



Θα μείνεις στο πιο cosy ξενοδοχείο, πάνω στην παραλία των Αγίων Αποστόλων και θα νιώσεις την πραγματική έννοια της φιλοξενίας. τα παλιά τούρκικα λουτρά, θα δοκιμάσεις γνήσια πολίτικη κουζίνα ενώ στα ερείπια ενός βενετσιάνικου κάστρου  θα παραγγείλεις την κρεατόπιτα με στάκα. Ψάξε επίσης  για το πιο νόστιμο γιαουρτλού κεμπάμπ.  θα σκαρφαλώσεις για το ηλιοβασίλεμα και την καρυδόπιτα με παγωτό.



Στις «ειδικές διαδρομές» εκτός Χανιών θα κάνεις στάση στον Αντάρτη (28210 78833) και στον Ντουνιά (28210 65083) για τέλεια μαγειρευτά. Και βέβαια δε θα φύγεις απ’ την πόλη χωρίς να δοκιμάσεις τη μπουγάτσα του Ιορδάνη (28210 88855) και τις Γκαζόζες Γερανίου που ξεδίψασαν γενιές και γενιές Κρητικών. 




Υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια πλοίων από Πειραιά για Χανιά. Επίσης αεροπορικώς εκτελούνται προγραμματισμένες πτήσεις μεγάλων εταιριών προς το αεροδρόμιο των Χανιών καθώς και charter κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Λιμεναρχείο 28310 22276 


Τα Χανιά είναι παραλιακή πόλη της βορειοδυτικής Κρήτης, ένας από τους σημαντικότερους λιμένες της, και πρωτεύουσα του νομού Χανίων. Καταλαμβάνει έκταση περίπου δεκατριών τετραγωνικών χιλιομέτρων και, σύμφωνα με την απογραφή του 2001, έχει πληθυσμό 55.838 κατοίκων και αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νησιού μετά το Ηράκλειο.Μετά τη συνένωση των Καποδιστριακών Δήμων Σούδας, Κεραμειών,Ελ. Βενιζέλου,Θερίσου,Ν. Κυδωνίας με τον Δήμο Χανίων, αυτός αριθμεί πλέον των 100.000 κατοίκων. Υπήρξε σημαντική μινωική πόλη και έχει ταυτισθεί με την αρχαία Κυδωνία.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............