ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ


Τραγικές καταστάσεις παραμέλησης ανηλίκων στο κέντρο του Ηρακλείου

Με μία τραγική περίπτωση παραμέλησης ανηλίκων βρίσκονται αντιμέτωποι καθημερινά οι πολίτες του Ηρακλείου και οι χιλιάδες επισκέπτες.
Ανήλικα παιδιά μεταμφιεσμένα ως Τσάρλιν Τσάπλιν εξωθούνται σε επαιτεία από ενήλικες οι οποίοι τα παρατηρούν διακριτικά από μακριά.
Τα παιδιά προσεγγίζουν Έλληνες και ξένους τουρίστες, συνήθως μπροστά από το σιντριβάνι των λιονταριών και την πλατεία του Αγίου Τίτου. Χαμογελούν, κρατούν μπαστούνι και κάνουν γκριμάτσες. Δίνουν το χέρι τους στους περαστικούς τουρίστες και αφού φωτογραφηθούν μαζί τους, συχνά πιέζοντάς τους όταν αυτοί δεν θέλουν, τους ζητούν 10 ευρώ για κάθε φωτογραφία. Σε περίπτωση που τους δώσουν χαμηλότερα ποσά τους ζητούν να σβήσουν τη φωτογραφία. Έχει αναφερθεί περιστατικό όπου από δύο ανυποψίαστους τουρίστες πήραν 15 ευρώ για δύο φωτογραφίες.



Οι κλήσεις στην αστυνομία όπως αναφέρουν οι ιδιοκτήτες των γύρω καταστημάτων είναι καθημερινές, όμως δεν γίνεται τίποτα. Κάθε μέρα οι ανήλικοι βρίσκονται στα ίδια σημεία. Κοντά στα παιδιά ιδιαίτερα επιτυχημένες στην επαιτεία, με επικουρικό όμως ρόλο είναι τσιγγάνες. Αυτές κρατούν ένα κυπελάκι και ακολουθούν τους τουρίστες, ζητώντας χρήματα. Μεγάλος αριθμός τουριστών συχνά παραπονιέται για κλοπές ρολογιών, χρημάτων και μικροαντικειμένων από τους επαίτες.



Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτά τα παιδιά βρίσκονται σε κίνδυνο. Όλοι γνωρίζουμε ότι η εκμετάλλευση, η παραμέληση και η κακοποίηση των ανηλίκων από τα άτομα που έχουν αναλάβει τη φροντίδα τους είναι γεγονός πραγματικό, απεχθές και επικίνδυνο και πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα. Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά, εκτός από τις τραυματικές εμπειρίες που βιώνουν καθημερινά ζητιανεύοντας στο δρόμο, πολλές φορές ζουν χειρότερες καταστάσεις από τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω τους και για τους οποίους δουλεύουν, όπως λεκτική και σωματική κακοποίηση.
Σύμφωνα με έρευνα, που διεξήγαγε το «Χαμόγελο του Παιδιού», το 70% αυτών των παιδιών είναι προς «ενοικίαση», ενώ όταν δεν καταφέρνουν να συγκεντρώσουν ικανοποιητικά χρηματικά ποσά, τιμωρούνται από τους προστάτες τους με ξύλο και εξαναγκασμό ή και σε ολονύκτια εργασία. Ανήλικοι ηλικίας νηπιαγωγείου και δημοτικού χωρίς οι ίδιοι να το θέλουν «ρίχνονται στο δρόμο» βίαια και σε όλους τους κινδύνους που υπάρχουν, όπως δυσμενή καιρικά φαινόμενα, αλλά και σε κινδύνους από κάθε είδους χαρακτήρες ανθρώπων από τους οποίους θα ζητιανέψουν μερικά ευρώ.
Πραγματικά τι κάνουν οι κοινωνικές υπηρεσίες όταν καταπατώνται από ενήλικες τα δικαιώματα μικρών παιδιών. Τι κάνει η Αστυνομία όταν το αδίκημα της επαιτείας που διώκεται ποινικά διαπράττεται καθημερινά.
Είναι δυνατό στο Ηράκλειο του 2014 να βιώνουν στην κεντρική πλατεία της πόλης ανήλικοι τέτοιες καταστάσεις. 



ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............