ΤΙ ΕΙΔΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟΥ ΤΗΣ DISNEY ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ... ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

ΤΙ ΕΙΔΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟΥ ΤΗΣ DISNEY ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ... ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Τι είδαν σήμερα οι επιβάτες του «μαγικού» κρουαζιερόπλοιου στο Ηράκλειο;
Έδεσε την Κυριακή στις 20 Ιουλίου 2014 στο λιμάνι του Ηρακλείου το παραμυθένιο κρουαζιερόπλοιο «Disney Magic» και παρέμεινε στο λιμάνι μέχρι το απόγευμα. Στο κρουαζιερόπλοιο επιβαίνουν οικογένειες αυξημένου εισοδήματος που επιλέγουν αυτή την κρουαζιέρα για την διασκέδαση των παιδιών τους.
Όμως τι είδαν στο Ηράκλειο οι επιβάτες αυτού του φημισμένου κρουαζιερόπλοιου;


Σίγουρα είδαν τα θλιμμένα μάτια των εμποροϋπάλληλων, στα λιγοστά καταστήματα κυρίως πολυκαταστήματα που έμειναν ανοικτά και την απελπισία ζωγραφισμένη στα κουρασμένα πρόσωπα των πωλητών/τριών.
Αλήθεια πόσοι από αυτούς πήραν τους νόμιμους μισθούς που προβλέπονται για την Κυριακάτικη εργασία;


Αν τους ρωτούσες διακριτικά, αν σήμερα πληρώνονται με το νόμιμο ημερομίσθιο, σου απαντούσαν γελώντας ειρωνικά, «μα σήμερα δεν είναι Κυριακή, είναι Δευτέρα», υπονοώντας την τραγική κατάσταση που επικρατεί.
Όλοι γνωρίζουν πια την πάγια πολιτική των πολυκαταστημάτων σε σχέση με τις εργασιακές συνθήκες. Να δίνουν στους εργαζόμενους/ες μισθούς πείνας, να απειλούν με απολύσεις αυτούς/ες που αντιδρούν και να προσλαμβάνουν υπαλλήλους για τετράωρη εργασία και αμοιβές που δεν ξεπερνούν τα 250 ευρώ. Αναφορικά με την εργασία την Κυριακή, όχι μόνο δεν τους πληρώνουν τα νόμιμα, αλλά τους δίνουν για δύο μέρες ρεπό, ώστε να μην τους πληρώσουν καθόλου.



Και για να μην παρεξηγηθούμε, δεν είμαστε εναντίον της ελεύθερης οικονομίας, αλλά όχι εις βάρος των εργαζόμενων.
Την επόμενη φορά λοιπόν που θα επισκεφτείς κατάστημα την Κυριακή και θα χαρείς που ένα τέτοιο κρουαζιερόπλοιο επισκέφτηκε την πόλη σου, παρατήρησε καλύτερα   τους ανθρώπους γύρω σου και δες στα μάτια τους τις τραγικές συνθήκες εργασίας και αμοιβών.

Κατερίνα Γεωργιάδη

2 σχόλια:

  1. Καλό θα ήταν να μη δημοσιεύετε προσωπικές απόψεις κυρία Γεωργιάδη. Λυπάμαι πολύ που τα υποκειμενικά μάτια σας είδαν θλιμένα πρόσωπα. Περίεργο βέβαια που δεν είδαν θλιμένα πρόσωπα στους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία, στις καφετέριες, στα εστιατόρια, στα μπαρ, στους αστυνομικούς, τους πυρισβέστες, στους οδηγούς λεωφορείων, ταξί, στα ζαχαροπλαστεία, στα ανθοπωλεία και γενικά στα χιλιάδες επαγγέλματα που δουλεύουν κανονικότατα τις Κυριακές. Αφήστε αυτούς του τύπου τα δάκρυα να χύνονται μόνο από τον κροκόδειλο του Ρεθύμνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ !!!
      Η ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΡΘΟΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗ... ΣΑΦΩΣ ΤΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ... ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΟΜΩΣ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ . ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ... ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΤΟ ΒΗΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΟΨΗ !!! ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΕ ΦΙΛΕ - ΦΙΛΗ ΜΟΥ !!!!!!!!!!!

      Διαγραφή

Post Top Ad

.............