ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΕΓΧΟΡΔΩΝ "EVENOS" - ΣΥΝΑΤΗΣΗ ΜΕ ΝΕΑΡΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΕΓΧΟΡΔΩΝ "EVENOS" - ΣΥΝΑΤΗΣΗ ΜΕ ΝΕΑΡΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ


Μια πρωτότυπη μουσική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Ιουλίου στο θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ. Το κουαρτέτο εγχόρδων «Evenos» θα συναντήσει νεαρούς μουσικούς από την Κρήτη οι οποίοι συμμετείχαν σε τριήμερο σεμινάριο με τα μέλη του κουαρτέτου και θα παρουσιάσουν από κοινού κλασικά έργα στο κοινό του Ηρακλείου.
Όπως λέει στο CandiaNews o Γιάννης Πετράκης, μέλος του Κουαρτέτου, από την Τρίτη ξεκίνησε ένα μουσικό σεμινάριο νεανικής ορχήστρας με συνολικά 20 μαθητές, όχι μόνο από το Ηράκλειο αλλά και κάποιους που ήρθαν από τα Χανιά. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου προετοιμάστηκαν τα μουσικά κομμάτια που θα παρουσιαστούν στην συναυλία τόσο από τα μέλη του κουαρτέτου όσο και από τους ίδιους τους μαθητές.  Στη συναυλία θα ακουστούν μουσικά έργα που ξεκινούν από την κρητική παράδοση και φτάνουν μέχρι τους μεγάλους δημιουργούς της κλασικής μουσικής.

Λίγα λόγια για το κουαρτέτο Evenos
Το 2012 τέσσερις νέοι μουσικοί με διαφορετικό τόπο καταγωγής αλλά με κοινό τόπο σπουδών και καλλιτεχνικής δράσης, την Γερμανία, αποφάσισαν να ενώσουν τις μουσικές τους ιδέες και γνώσεις ιδρύοντας το κουαρτέτο «Evenos». Το κουαρτέτο εγχόρδων (2 βιολιά,βιόλα και βιολοντσέλο) αποτελεί την κορυφαία έκφραση μουσικής δωματίου ανάμεσα στα πολλά διαφορετικά σχήματα που υπάρχουν, όπως το τρίο εγχόρδων,το κουιντέτο εγχόρδων,το πιάνο κουιντέτο κτλ.
Ο Γκαίτε είχε παρομοιάσει το κουαρτέτο εγχόρδων με ένα διάλογο μεταξύ τεσσάρων μορφωμένων ανθρώπων. Ενώνοντας τις διαφορετικές σχολές και κουλτούρες του κάθε μουσικού, τα μέλη του κουαρτέτου «Evenos» έχουν κοινό σκοπό την ενιαία έκφραση μέσω της μουσικής γλώσσας. Το σχήμα εμφανίζεται συχνά σε συναυλίες στην Γερμανία και αυτήν την περίοδο ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές στο Έσσεν της Γερμανίας στην τάξη του διακεκριμένου καθηγητή AndreasReiner.
Αυτό το καλοκαίρι το κουαρτέτο περιοδεύει σε πόλεις της Κρήτης και στη Σαντορίνη παρουσιάζοντας ένα ευρύ πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα από Νίκο Σκαλκώτα μέχρι Arvo Pärt.
Τα μέλη του κουαρτέτου:
Βιολί: Ivan Knezevic (Σερβία), Γιάννης Πετράκης (Ελλάδα)
Βιόλα: Οδυσσέας Λάβαρης (Ελλάδα)
Τσέλο: Mathieu Jocque (Βέλγιο)






ΠΗΓΗ: http://www.candianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............