ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΕΝΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΑΛΑΝΙ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΜΟΥΣΙΚΑ ΜΕ ΒΙΟΛΙΑ ΚΑΙ ΛΥΡΕΣ ΣΤΙΣ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΕΝΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΑΛΑΝΙ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΜΟΥΣΙΚΑ ΜΕ ΒΙΟΛΙΑ ΚΑΙ ΛΥΡΕΣ ΣΤΙΣ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Το βράδυ της Τετάρτης 13 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στο χωριό Σκαλάνι του νομού Ηρακλείου μια μουσική συνάντηση που συνοδευτήκε και με το σμίξιμο των ποτηριών μας .
Μια καλή αφορμή να σμίγουν οι άνθρωποι, και τέτοιες αφορμές γεννάει πολλές ο πολιτιστικός σύλλογος, άλλοτε απο δράσεις πολιτιστικές, που διοργανώνει και άλλοτε έτσι απλά χωρίς λόγο.


Σε λίγες ημέρες θα παρουσιαστεί ένα βιβλίο, έκδοσης του πολιτιστικού συλλόγου Σκαλανίου που περιλαμβάνει τους μουσικούς του χωριού.
Πρόκειται για μια πολυτελής έκδοση με dvd και πλούσιο φωτογραφικό υλικό που αγκαλιάζει μέσα απο ιστορίες και ήχους την χρυσή εποχή της επαρχίας πεδιάδας με τους πολλούς βιολάτορες και τα πιο πολλά γλέντια .

Ο τίτλος του βιβλίου είναι μουσικής αναστεμός ιστορίας, και ζωής ανθολογήματα.


Αφορμή ήταν το βιβλίο και η επίσκεψη στην
Κρήτη μουσικών καλλιτεχνών απο την Βιέννη να γεννηθεί αυτή η όμορφη βραδιά που ντύθηκε μουσικά απο βιολιά , λύρες και λαγούτα...και να αποτελέσει στην ουσία τα προεόρτια της βραδιάς της παρουσίασης του βιβλίου. στις 20 αυγούστου.

Μια πολύ όμορφη κίνηση του πολιτιστικού συλλόγου σκαλανίου να τιμήσει για ακόμα μια φορά τους ανθρώπους
( αβυσσινός, βασιλάκηδες )που με τα βιολία τους ταξίδεψαν το χωριό στα πέρατα του κόσμου, και κατάφεραν να διατηρήσουν και να μεταδώσουν στους νεώτερους αλλά και στους μή κρητικούς τους ήχους της κρήτης, και τον τρόπο διασκέδασης.




Τον πολιτισμό πρεσβεύουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι, οι οποίοι αποτελούνται απο ανθρώπους που με τις δράσεις τους ενώνουν, αγκαλιάζουν και μεταδίδουν μηνύματα,
τον πολιτισμό πρεσβεύει και η δημιουργία του συγκεκριμένου βιβλίου,
Ετυχε και εγώ να ασχοληθώ και να πώ ότι έβαλα ένα μικρό λιθαράκι με το φωτογραφικό υλικό που έδωσα με τους σκαλανιώτες καλλιτέχνες που έχω φωτογραφίσει, με το ντοκυμαντέρ – αφιέρωμα που είχα κάνει πριν απο 2 χρόνια και παρουσιάστηκε στην πλατεία του χωριού όταν ο πολιτιστικός σύλλογος τίμησε των Γιώργη Αβυσσινό και τους Γιώργη και Κωστή Βασιλάκη, αλλά και με την επεξεργασία των φωτογραφιών που απλόχερα και με την καρδιά τους εμπιστεύτηκαν οι χωριανοί.

































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............