4η ΓΙΟΡΤΗ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΑΡΑ ΣΤΙΣ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

4η ΓΙΟΡΤΗ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΑΡΑ ΣΤΙΣ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Το Δίκτυο Συλλόγων Μεσσαράς πήρε την πρωτοβουλία να ευαισθητοποιήσει τους Συλλόγους του Δικτύου και προσπαθεί να παρουσιάσει τον τοπικό πολιτισμό και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας και να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη και στην προβολή της Μεσσαράς.

Μία από τις ιδιαιτερότητες της Μεσσαράς είναι και ο γαστρονομικός πολιτισμός μας, όπως αυτός διαμορφώθηκε στο πέρασμα των αιώνων και βασιζόμενος στον πρωτογενή τομέα της περιοχής μας και όπως η εφευρετικότητα και η φαντασία της κάθε νοικοκυράς τον βοήθησε να εξελιχθεί. Αυτόν τον πλούτο αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε και να τον κάνουμε ευρύτερα γνωστό, όχι μόνο στους άλλους, αλλά και σε εμάς στην Μεσσαρά.
Αποφασίσαμε λοιπόν να οργανώνουμε κάθε χρόνο, σε διαφορετικό χωριό ή σύνολα χωριών, κάθε φορά, μία επίδειξη του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής μας.Από την αρχαιότητα έως και σήμερα, στη Μεσσαρά, το λάδι, τα αρωματικά άγρια χόρτα, τα κηπευτικά, έπαιξαν και παίζουν ως τώρα, σπουδαίο ρόλο στη Μεσσαρίτικη κουζίνα.
Γευσιγνωσία είναι η τέχνη απόλαυσης της εκλεκτής τροφής, στην οποία και συμπεριλαμβάνεται η επιλογή και το μαγείρεμα της τροφής αλλά και το τρόπο σερβίρισμά της. Ορίζεται δηλαδή ως τέχνη και επιστήμη της ανθρώπινης γευστικής  διατροφής.
Στο διάβα των αιώνων οι γαστρονομικές συνήθειες της Μεσσαράς, η πιο εύφορη πεδιάδας στη Μεσόγειο, αποτέλεσε τον ισχυρότερο πολιτιστικό  δεσμό  ίσως και το ισχυρότερο στοιχείο του Πολιτισμού μας.
Θα ανακαλύψετε στο ωραίο Χάρακα, ξανά την κουζίνα των χωριών της Μεσσαράς μέσω των Πολιτιστικών Συλλόγων, Γυναικείων Συνεταιρισμών ή φορέων , αποτελείτε από μια μεγάλη ποικιλομορφία πιάτων που μπορούν να ικανοποιήσουν πλήρως τις γαστρονομικές αναζητήσεις τόσο των κρεατοφάγων όσο και των χορτοφάγων και των απαιτητικών γευσιγνωστών
Ο στόχος και πάλι, της  4ης γευσιγνωσίας στη Χάρακα ,είναι να μυήσουμε τον ντόπιο, τον εγχώριο τουρίστα και τον τουρίστα του εξωτερικού στις γεύσεις της Μεσσαράς διαφημίζοντας ταυτόχρονα τα προϊόντα της, δημιουργώντας και προβάλλοντας έτσι το πάζλ του μωσαϊκού  γευσιγνωστικού χάρτης της Μεσσαράς.
Η γευσιγνωσία θα πραγματοποιηθεί στις 6-Σεπτεμβρίου 2014, ημέρα Παρασκευή, στο όμορφο χωριό Χάρακα, ώρα 8 μμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............