ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΟΥΔΑ ΧΑΝΙΩΝ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΟΥΔΑ ΧΑΝΙΩΝ

Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του σχεδιασμού που αφορά στην κατασκευή υδατοδρομίου στα Χανιά από την εταιρία «Ελληνικά Υδατοδρόμια».



Σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν στα γραφεία του Λιμενικού Ταμείου Χανίων ο κ. Αντώνης Βασιλάκης μέτοχος της «Ελληνικά Υδατοδρόμια», ο κ. Μιχάλης Κτιστάκης στέλεχος της εταιρίας και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Κώστας Μπροκαλάκης, ολοκληρώθηκε η οριοθέτηση της περιοχής στο λιμάνι της Σούδας όπου πρόκειται να κατασκευαστούν οι εγκαταστάσεις για τη λειτουργία του υδατοδρομίου (προβλήτα, κτήριο επιβατών κλπ.) ενώ συζητήθηκαν και όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν την αδειοδότηση.
Πραγματοποιήθηκε, μάλιστα, και αυτοψία του χώρου ενώ ακολούθησε επανέλεγχος για την οριστικοποίηση των τριών διαδρόμων προσθαλάσσωσης που έχουν καθοριστεί.



Σημειώνεται ότι η πρώτη φάση της επένδυσης περιλαμβάνει τη μελέτη, αδειοδότηση αλλά και κατασκευή των απαιτούμενων εγκαταστάσεων για να ακολουθήσει αμέσως μετά η δεύτερη φάση που αφορά στην ανάδειξη του φορέα που θα αναλάβει τη λειτουργία του υδατοδρομίου, δηλαδή τη διαχείριση της επίγειας εξυπηρέτησης των πελατών.
Με αφορμή τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Χανίων, ο κ. Βασιλάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι διαδικασίες για τη λειτουργία υδατοδρομίου και στη δυτική Κρήτη κινούνται με γρήγορους ρυθμούς για μία επένδυση που έχει πολύ καλές προοπτικές με την λειτουργία ενός ευρύτερου δικτύου που θα περιλαμβάνει και άλλους προορισμούς, συμβάλλοντας σημαντικά στην ανάπτυξη του τουρισμού αλλά και της οικονομίας του νησιού μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυξημένο ενδιαφέρον δείχνουν το τελευταίο διάστημα και άλλοι δήμοι της Κρήτης οι οποίοι έχουν έρθει σε επαφή με τα «Ελληνικά Υδατοδρόμια» διερευνώντας τις προϋποθέσεις για την κατασκευή και λειτουργία και στην περιοχή τους υδατοδρομίων.Μετά το Ρέθυμνο και τα Χανιά, σε εξέλιξη βρίσκονται οι σχετικές διαδικασίες και στο Ηράκλειο.
Υπενθυμίζεται ότι οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των υδατοδρομίων στην Κρήτη (Ηράκλειο, Χερσόνησο, Ρέθυμνο και Χανιά) βρίσκονται σε εξέλιξη μαζί με δώδεκα ακόμα υδατοδρόμια σε όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............