ΜΙΑ ΝΕΑ ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΦΕΙΣΜΠΟΥΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΕΝΕΤΙΚΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΥΛΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

ΜΙΑ ΝΕΑ ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΦΕΙΣΜΠΟΥΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΕΝΕΤΙΚΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΥΛΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Μία νεοσύστατη ομάδα εθελοντικού χαρακτήρα η οποία αποτελείται από μέλη γεμάτα αγάπη γι ‘αυτό τον τόπο, δημιουργήθηκε στο Ηράκλειο.
Συγκεκριμένα οι «Φίλοι Ενετικών Τειχών και Κούλε Ηρακλείου Κρήτης», έχουν σαν στόχο την ανάδειξη των ενετικών μας μνημείων σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και τη γνωστοποίηση της ιστορίας τους σε μικρούς και μεγάλους Κρητικούς - και όχι μόνο.
Ταπεινός τους σκοπός είναι να αφήσουν πίσω έργο το οποίο θα μείνει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και μέλημά τους να συνδέσουν την παλιά νεολαία με τη σύγχρονη μέσω δράσεων τους και να σας ταξιδέψουν στην συναρπαστική και μακραίωνη ιστορία τους!


Το σπουδαιότερο μνημείο της Βενετοκρατίας είναι τα νέα τείχη. Δεν υπάρχει καμιά πόλη στην Ευρώπη ούτε στην Ανατολή που να σώζει τόσο πλήρη και ακέραια τα οχυρωματικά της έργα, σαν το Ηράκλειο. Ο περίβολος των επιβλητικών τειχών, που άντεξαν για ένα τέταρτο του αιώνα σε αφάνταστα σκληρή πολιορκία του ισχυρότερου τότε στρατού του κόσμου, του τουρκικού, δίχως να κατορθώσει ο εχθρός την άλωσή του, ήταν η τελευταία λέξη της οχυρωματικής τέχνης εκείνης της εποχής. Η ανοικοδόμησή τους άρχισε το 1462 και κράτησε περισσότερο από 100 χρόνια. 



Για να ενημερώνεστε για τις δράσεις τους και να μάθετε ιστορικά στοιχεία μπορείτε να πατήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Κατερίνα Γεωργιάδη





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............