ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Μεγάλη αύξηση στην κίνηση των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων που καταπλέουν και αποπλέουν από το λιμάνι του Ηρακλείου παρατηρείται φέτος σε σχέση με την περυσινή καλοκαιρινή σεζόν.
Η σημαντική άνοδος στην κίνηση αντικατοπτρίζεται από την αύξηση των επιβατών στα δρομολόγια που εκτελούν από και προς το λιμάνι του Ηρακλείου συνολικά 7 πλοία, από τα οποία κάποια έχουν ως προορισμό τον Πειραιά, ενώ κάποια άλλα καταπλέουν σε άλλα λιμάνια της χώρας –μεταξύ άλλων- στα λιμάνια Σαντορίνης, της Ρόδου, της Καρπάθου, της Μυκόνου, καθώς και άλλων νησιών των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.



Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, για το 2014 έχει καταγραφεί αύξηση στην κίνηση των επιβατών για τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Ιούνιο, ενώ μόνο για το μήνα Μάιο η κίνηση ήταν ελάχιστα πεσμένη σε σχέση με τον Μάη του 2013.
Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι φέτος τον Ιούνιο ήρθαν και έφυγαν από το λιμάνι του Ηρακλείου συνολικά 164.947 επιβάτες, την ώρα που τον ίδιο μήνα το 2013 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 146.583, ενώ το 2012 146.106.




Ειδικότερα, όσον αφορά στις αφίξεις, οι επιβάτες που έφτασαν στο λιμάνι του Ηρακλείου φέτος τον Ιούνιο άγγιξαν τους 84.303, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τους 72.463 του Ιουνίου του 2013.
Όπως ανέφερε μάλιστα μιλώντας στο Ράδιο ΚΡΗΤΗ ο ανθυπασπιστής του Λιμενικού Σώματος, Μανόλης Ανυφαντάκης, μπορεί μέχρι στιγμής το Κεντρικό Λιμεναρχείο του Ηρακλείου να μην έχει ακόμη επίσημα στοιχεία της κίνησης για το μήνα Ιούλιο, ωστόσο οι εκτιμήσεις των αρμοδίων κάνουν λόγο για αύξηση ανάλογη με αυτή που παρατηρήθηκε φέτος τον Ιούνιο σε σχέση με πέρυσι τον Ιούνιο.
Η αύξηση στη φετινή κίνηση στο λιμάνι του Ηρακλείου αντικατοπτρίζεται απόλυτα και από την αύξηση στους απόπλους και τους κατάπλους των πλοίων.
Συγκεκριμένα, φέτος τον Απρίλιο έγιναν 156 απόπλοι και κατάπλοι σε αντίθεση με τον Απρίλιο του 2013 που ο αντίστοιχος αριθμός άγγιζε τους 138, τον Μάιο οι αναχωρήσεις και  οι αφίξεις έφτασαν συνολικά τις 240 σε αντίθεση με τον περυσινό Μάιο που ήταν 200, ενώ φέτος τον Ιούνιο ο συνολικός αριθμός απόπλων και κατάπλων ανήλθε στους 250, 38 δηλαδή περισσότεροι απ’ όσους πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο του 2013.





Όπως τόνισε μάλιστα στο Ράδιο ΚΡΗΤΗ ο κ. Ανυφαντάκης, οι αφίξεις στο λιμάνι του Ηρακλείου αυξάνονται σταδιακά από τον περασμένο Ιούνιο και αναμένεται να αυξηθούν κατακόρυφα κατά τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου.

Μετά το πέρας της γιορτής της Παναγίας, σύμφωνα με τον κ. Ανυφαντάκη, η κίνηση θα παραμείνει στα ίδια υψηλά επίπεδα, με μείωση των επιβατών που έρχονται και ταυτόχρονη αύξηση αυτών που αναχωρούν από το λιμάνι του Ηρακλείου.

Να πούμε τέλος ότι οι προσδοκίες για αύξηση της κίνησης στα επιβατηγά πλοία είναι υψηλές, καθώς τόσο οι Μinoan Lines όσο και οι Anek Lines αύξησαν τα δρομολόγιά τους για τον μήνα Αύγουστο.
Ειδικότερα, όσον αφορά στις Μινωικές Γραμμές, τον μήνα Ιούλιο πραγματοποιούνταν ημερήσια δρομολόγια από Ηράκλειο προς Πειραιά και από Πειραιά προς Ηράκλειο, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, ενώ για τον Αύγουστο έχουν προγραμματιστεί ημερήσια δρομολόγια επιπλέον κάθε Τετάρτη και Κυριακή.

Ωστόσο, και η ΑΝΕΚ Lines έχει αυξήσει τη συχνότητα των δρομολογίων της για τον Αύγουστο, πραγματοποιώντας μέχρι και τρία δρομολόγια τη μέρα από Πειραιά προς Ηράκλειο και το αντίστροφο, ορισμένες ημέρες της εβδομάδας.









ΠΗΓΗ: http://www.cretanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............