"ΓΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ" ΤΟ ΜΥΘΙΚΟ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟ ΣΤΟ ΕΝΕΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΧΑΝΙΩΝ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

"ΓΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ" ΤΟ ΜΥΘΙΚΟ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟ ΣΤΟ ΕΝΕΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΧΑΝΙΩΝ



Το πλέον σύγχρονο και πολυτελές ιστιοφόρο στον κόσμο «Το Γεράκι της Μάλτας» βρέθηκε για λίγες ώρες και συγκεκριμένα από 5-8-14 το απόγευμα μέχρι 6-8-14 νωρίς το πρωί ανοιχτά του Ενετικού Λιμανιού των Χανίων.
Το σκάφος σύμφωνα με πληροφορίες του zarpa.gr φιλοξενούσε εννέα επιβάτες και επόμενος προορισμός του είναι το Ηράκλειο.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο και ομορφότερο ιστιοφόρο σκάφος του κόσμου. Το “Γεράκι της Μάλτας”, έχει 5 πανιά ανά κατάρτι και μήκος 88 μέτρα.

Το “Maltese Falcon”, δηλαδή  το “Γεράκι της Μάλτας” έχει δεκαπέντε τετράγωνα πανιά, πέντε ανά κατάρτι, τα οποία ελέγχονται ηλεκτρονικά και μπορούν να ανοιχτούν πλήρως σε μόλις έξι λεπτά.
Το υπέροχο σκάφος διαθέτει έξι καμπίνες υπερπολυτελείας για τους φιλοξενουμένους και άλλες οκτώ για το 18μελές πλήρωμα ενώ τα τρία καταστρώματα του ιστιοφόρου επικοινωνούν με τη βοήθεια μιας κυκλικής σκάλας που περιβάλλει το κεντρικό κατάρτι.

Το “Γεράκι της Μάλτας” θεωρείται αριστούργημα της ναυπηγικής και κινείται με ταχύτητα 20 κόμβων
Τα τρία κατάρτια του έχουν ύψος 58 μέτρα, ζυγίζει 1.360 τόνους και ειναι το γρηγορότερο και αρτιότερο τεχνολικά ιστιοφόρο του κόσμου. Μεταφέρει δύο μικρότερα σκάφη, έξι βάρκες και μερικά τζετ σκι. Το πιλοτήριο του είναι υπερσύγχρονο και θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Ανήκει στην Ελληνίδα επιχειρηματία Ελένη Αμβροσιάδου η οποία δεν το χρησιμοποιεί για προσωπική της χρήση, αλλά το ναυλώνει σε τουρίστες. Προηγούμενος ιδιοκτήτης  ήταν ο πολυεκατομμυριούχος Τομ Πέρκινς, ένας από τους πρώτους χρηματοδότες της Google



Photos: Παύλος Μπουζάκης
ΠΗΓΗ: http://www.zarpa.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............