Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΙΓΟΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΒΡΥΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΣΤΡΙΤΣΙ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΙΓΟΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΒΡΥΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΣΤΡΙΤΣΙ




Σε μια μοναδική για το Νομό Ηρακλείου ρεματιά, στην “Κάτω Βρύση” Αστριτσίου και μια από τις ωραιότερες της Κρήτης, γιορτάζεται στις 29 Αυγούστου,  ο Αϊ Γιάννης ο Ριγολόγος.




Μια ευκαιρία για τον επισκέπτη-προσκυνητή να θαυμάσει αυτή την όαση του πράσινου μα και την επιβλητική ομορφιά του όλου τοπίου με το γραφικό εκκλησάκι του Αϊ Γιάννη, βγαλμένο, λες από τα σπλάχνα του βουνού και λίγο πιο ψηλά απ’ τ’ αριστερά του Αϊ Γιάννη, ένα ακόμη εκκλησάκι το “Άξιον Εστί” πρόσφατα ανακαινισμένο, του 13ου αιώνα απ’ όπου η θέα είναι ξεχωριστή σ’ ένα συνδυασμό του πράσινου της ρεματιάς και της επιβλητικής ομορφιάς των δύο μικρών οροσειρών (μικρογραφία της κοιλάδας των Τεμπών), προσφέροντάς μας αυτό το συναίσθημα της χαλάρωσης και της ηρεμίας που τόσο έχουμε ανάγκη σήμερα.

Ο επισκέπτης μπορεί ν’ απολαύσει τη δροσιά του σχεδόν παγωμένου νερού της βρύσης κατευθείαν από την πηγή του βουνού και να πάρει αν θέλει μαζί του φεύγοντας.


Ο εσπερινός, την ώρα του δειλινού, είναι όντως κατανυχτικός μέσα στο επιβλητικό τοπίο. Μα και η φωταγωγημένη πλατεία μέχρι το εκκλησάκι του Αϊ Γιάννη αποτελεί μια εικόνα πραγματικά μαγευτική. Πιστεύω αξίζει τον κόπο για μια τέτοια εμπειρία.
http://www.patris.gr/
http://www.astritsi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............