ΑΓΩΝΕΣ "ΜΑΓΕΙΑ" ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ... ΑΓΡΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

ΑΓΩΝΕΣ "ΜΑΓΕΙΑ" ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ... ΑΓΡΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Οι 3οι ορεινοί Αγώνες Καβουσίου Ιεράπετρας που θα γίνουν στις 21 Σεπτεμβρίου, έοχυν κάτι το ξεχωριστό, καθώς θα γίνουν μέσα σε ένα από τα όμορφα και άγρια τοπία της Κρήτης



Το Καβούσι βρίσκεται στο 25ο χλμ της εθνικής οδού Αγίου Νικολάου – Σητείας και σε υψόμετρο 110 μέτρων. Απέχει μόλις 3 περίπου χλμ από την γραφική παραλία του Θόλου. Βουνό και θάλασσα αγκαλιάζουν αυτό το όμορφο χωριό της Ανατολικής Κρήτης. Ο κόλπος του Μεραμπέλου και οι ορεινοί όγκοι της Θρυπτής (προστατευόμενες περιοχές υπό το καθεστώς Natura 2000) πλαισιώνουν ένα συνδυασμό τοπίων σπάνιας φυσικής ομορφιάς. 
Φυσικά μνημεία όπως η Αρχαία ελιά (3500-5000 ετών) , με την τεράστια 20 μέτρων περίμετρο του κορμού της, ο αρχαιολογικός χώρος του Αζοριά , του Βρόντου, Κάστρου, το επιβλητικό φαράγγι Μέσονα, Χαυγά, το Ιερό Άλσος του Καβουσίου με τα ξωκλήσια και τα αρχαία μονοπάτια είναι μερικά από τα αναρίθμητα αξιοθέατα που μπορεί κανείς να περιηγηθεί κατα την επίσκεψη του στο Καβούσι.

Λίγα λόγια για τους αγώνες
Μετά τις επιτυχείς διοργανώσεις που έγιναν το 2012 & 2013 και φέτος το Καβούσι είναι πανέτοιμο να υποδεχτεί και να φιλοξενήσει  αθλητές και συνοδούς. 
Για φέτος προστέθηκε και ο μικρός αλλά απαιτητικός αγώνας ορεινός αγώνας των 6 περίπου χλμ  για τους αρχάριους στο ορεινό τρέξιμο ή ίσως  τους πιο ....γρήγορους!
Δυό δυνατοί λοιπόν αγώνες , ο μεγάλος των 21 χλμ και ο μικρός των 6 χλμ όπου θα αποζημιώσουν κάθε συμμετέχοντα. Μέρη με απερίγραπτη ομορφιά θα διασχίσουν οι αθλητές-τριες , παρθένα τοπία, φαράγγια, καταπράσινες ρεματιές, δάση και παραδοσιακούς οικισμούς, με άπλετη θέα τις δύο θάλασσες της Κρήτης. Έξι σταθμοί τροφοδοσίας και υποστήριξης (για τον αγώνα των 21 χλμ)  εξασφαλίζουν στον αθλητή πλήρη κάλυψη κατά την διάρκεια του αγώνα. Πανταχού παρόν σε όλη τη διαδρομή θα βρίσκονται οι Σαμαρείτες Ιεράπετρας, η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Κρήτης, και η Λέσχη Τετρακίνησης Ιεράπετρας καθώς και εθελοντές από το Καβούσι και όχι μόνο,  έτοιμοι να συνδράμουν όταν αυτό απαιτηθεί.
Οι ποδηλάτες θα έχουν τη ευκαιρία να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία μέσα από μια ποδηλατοβόλτα βουνού 39 χλμ με περάσματα από σημεία από όπου θα αγναντεύουν τις δύο θάλασσες ταυτόχρονα και το Κρητικό πέλαγος και το Λυβικό, θα διασχίσουν παραδοσιακά χωριά όπως το Μοναστηράκι, τον Αη Γιάννη ,αλλά θα περάσουν δίπλα  από τη πολυφωτογραφισμένη χαράδρα του Χα, το δάσος Θρυπτής κ.τ.λ.
Φέτος οι αγώνες έχουν αναβαθμιστεί στα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά αφού αφαιρέθηκαν μεγάλα τμήματα χωματόδρομων και προστέθηκαν πανέμορφα μονοπάτια, όπως αυτό που διατρέχει το πευκοδάσος της Θρυπτής , την ρεματιά της Μυλωνιάς κ.α.







ΠΗΓΗ: http://www.creteplus.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............