ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Mια συναυλία γία το κοινωνικό παντοπωλείο και φαρμακείο  πραγματοποειείται στις 22 Αυγούστου στο κηποθέατρο Μ.Χατζιδάκις.

Στόχος είναι φυσικά η ενίσχυση της προσπάθειας για τη στήριξη των συμπολιτών μας που το έχουν ανάγκη.

ΕΡΑΝ
ΚΡΗΤΗ - ΜΙΚΡΑΣΙΑ
Παρασκευή 22 Αυγούστου,κηποθέατρο Μ.Χατζιδάκις, 9.30 μ.μ.


ΕΡΑΝ  ΣΗΜΑΙΝΕΙ  ΝΑ  ΑΓΑΠΑΣ…
Εράν σημαίνει να ερωτεύεσαι , να αγαπάς πολύ. Είναι το απαρέμφατο του αρχαίου ρήματος εράω –ερώ που βρίσκεται κρυμμένο ακόμα και σήμερα στη μαγική λέξη έρωτας. Το μουσικό σχήμα εράν , με πυξίδα τον έρωτα και καράβι τις υπέροχες μελωδίες της πλούσιας μουσικής μας παράδοσης , επιχειρεί μουσικά ταξίδια στο χώρο και το χρόνο με τη βοήθεια της φωνής , μιας λύρας , ενός λαούτου και των ρυθμικών χτύπων του νταουλιού που θυμίζουν τους χτύπους της καρδιάς. Με τραγούδια βαθειά ριζωμένα στην συνείδηση και την καρδιά μας , από την Κρήτη , τα υπόλοιπα νησιά της Ελλάδας μέχρι και την Μικρασία που η ιστορία τους χάνεται στους προηγούμενους αιώνες , το μουσικό σχήμα εράν μας ταξιδεύει εγκωμιάζοντας τον Έρωτα και το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής.
Το μουσικό σχήμα εράν αποτελούν οι μουσικοί:

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΑΧΙΑΔΑΚΗΣ (λύρες και τραγούδι)
ΚΥΒΕΛΗ ΣΕΡΓΙΟΥ(τραγούδι και κρουστά)
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ (λαούτο , μπουλγαρί , θιαμπόλι , μαντολίνο και τραγούδι)

Φιλική συμμετοχή στα κρουστά ο Μηνάς Παιγνιωτάκης


Ο  ΜΥΘΟΣ  ΤΟΥ  ΕΡΩΤΑ  ΚΑΙ  ΤΗΣ  ΨΥΧΗΣ

Ο Θεός Έρωτας, γιος του Άρη και της Αφροδίτης , είχε χρυσά φτερά , τόξο και βέλη και σημάδευε Θεούς και Ανθρώπους στην καρδιά. Όποιος λαβωνόταν από τα βέλη του , ερωτευόταν βαριά και δεν μπορούσε να ξεχάσει. Όμως κατά λάθος λαβώθηκε και ο ίδιος και αγάπησε την πανέμορφη Ψυχή που όμως ήταν θνητή. Ζήτησε από το Ζέφυρο να του τη φέρει και μείναν μαζί σε ένα υπέροχο παλάτι , όμως η Ψυχή δεν έπρεπε να δει τον άντρα της , μόνο να τον ακούει και να τον αισθάνεται. Ζούσαν πολύ ευτυχισμένοι ώσπου οι αδερφές της Ψυχής ξύπνησαν μέσα της την καχυποψία ότι μπορεί ο άντρας της να είναι ένα φοβερό τέρας. Η Ψυχή τον πλησίασε το βράδυ που κοιμόταν με ένα λυχνάρι και είδε πως ήταν νέος και πανέμορφος , όμως ο Έρωτας ξύπνησε και πέταξε μακριά γιατί η καχυποψία είχε σκοτώσει την αγάπη τους. Η Ψυχή έμεινε μόνη και δυστυχισμένη να περιπλανιέται για να τον ξαναβρεί , έφτασε μέχρι και στον Κάτω Κόσμο. Όταν αποκαμωμένη από τα βάσανα έπεσε νεκρή , ο θεός Έρωτας , που ποτέ δεν είχε πάψει να την αγαπά ,της έδωσε ξανά πνοή και την έκανε αθάνατη!

 Η είσοδος ειναι ελεύθερη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............