Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΒΙΓΛΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΒΙΓΛΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Τα σπίτια ολοένα και εγκαταλείπονται, ακόμα και από τους οικονομικούς μετανάστες που έμεναν κάποτε (τα όρια της ανθρώπινης ανέχειας δεν έχουν εθνικότητα). Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί είναι στο έλεος του «κολλήματος» ανάμεσα στο Υπ.Πολιτισμού και το δήμο Ηρακλείου, όντας κτίσματα τα οποία εφάπτονται στο τείχος και δεν μπορούν να αναπαλαιωθούν, να συντηρηθούν ή να ανοικοδομηθούν με ιδιωτικές ή δημόσιες πρωτοβουλίες







Η Γειτονιά της βίγλας έχει χαρακτηριστεί διατηρητέα λόγω της λαικής της αρχιτεκτονικής της.
ενώ οι άνθρωποι που ακόμα κατοικούν στην περιοχή της βίγλας κουβαλούν την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου.





Τα εγκαταλελειμένα αυξάνονται άλλωστε με γοργούς ρυθμούς χρόνο με το χρόνο... Αυξάνονται όμως και οι αρουραίοι που θα ξεχειμωνιάσουν μαζί μας και φέτος, τρώγωντας καλά από τις σακούλες σκουπιδιών που ξεχύνονται στο πέρασμα των αυτοκινήτων (αφού ως γνωστόν δεν υπάρχουν κάδοι, αφού δε χωράνε να περάσουν τα μεγάλα φορτηγά συλλογής απορριμάτων). Τουλάχιστον έχουμε γραμμές για καλωδιακή τηλεόραση και διαδίκτυο – δεν έχω παράπονο.





























Ερειπωμένα σπίτια που κουβαλούν την ιστορία του Ηράκλειου του χθές.



Σήμερα το ανατολικό μέτωπο του προμαχώνα, βρίσκεται κάτω από τις  επιχωματώσεις με τις οποίες σχηματίστηκε το επίπεδο στο οποίο διαμορφώθηκε η  λεωφόρος  Δημοκρατίας και το πάρκο Γεωργιάδη. Το δυτικό του μέτωπο σώζεται ολόκληρο.  Ο  χώρος της τάφρου  κάτω από το ευθύγραμμο τμήμα των προμαχώνων Βιτούρι και Ιησού, έχει γίνει δημοτικός χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων.




ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ - www.entercity.g
ΦΩΤ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ


Post Top Ad

.............