ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΝΕΣ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΑΚΗ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΝΕΣ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΑΚΗ


Τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο του εξαίρετου αρχαιολόγου που συνέδεσε τη ζωή και το έργο του με τις ανασκαφές στις Αρχάνες, τιμάται η μνήμη του με μια σειρά δράσεων.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Αρχανών, στις 22 Αυγούστου. Θα περιλαμβάνει τα αποκαλυπτήρια της προτομής του, ενός έργου που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γιάννης Παρμακέλης, ενώ θα γίνει και ονοματοδοσία δρόμου στο όνομά του.
Παρόντες θα είναι ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων Ρούσσος Κυπριωτάκης, οι οποίοι θα απευθύνουν χαιρετισμούς. Χαιρετισμό θα απευθύνει εκπρόσωπος της ΚΓ” Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων αλλά και ο Γιάννης Παρμακέλης.
Στο κύριο μέρος της εκδήλωσης θα μιλήσουν οι:
  • Ταχατάκη Ειρήνη, Συνταξιούχος Δασκάλα, Λαογράφος, Συγγραφέας, με θέμα «Η ανάδειξη της Μινωικής Πόλης των Αρχανών, μέσα από το έργο του Γ.Σακελλαράκη»
  •  Ψιλλάκης Νίκος, Δημοσιογράφος, με θέμα «Μνημοσύνης Επίκληση»
  • Λεβεντάκης Ιωάννης, Αρχιτέκτων, με θέμα «Γιάννης Σακελλαράκης. «Ένας Ενεργός Πολίτης»
  • Ξυριτάκης Δημήτριος, Νομικος, Δ/ντης Βικελαίας Βιβλιοθήκης Ηρακλείου, με θέμα «Το συγγραφικό έργο του Γιάννη Σακελλαράκη» και
  • Πετράκης Γιώργος, Αρχιτέκτων, θέμα «Η Κρητική ματιά του Γιάννη Σκελλαράκη»
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μουσικό αφιέρωμα από το Λουδοβίκο των Ανωγείων, ενώ θα δοθεί κρητικό κέρασμα από τα παιδιά του «Εργαστήριου Κρητικής Έκφρασης της Αντωνία Παντελάκη



ΠΗΓΗ: http://www.candianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............