ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Ο ΛΕΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Ο ΛΕΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση είναι πιθανό να φέρει ξανά τον…Λέοντα της Βενετίας στο λιμάνι του Ηρακλείου, αποτελώντας- εφόσον πραγματοποιηθεί - μια πολυ σπουδαία πρωτοβουλία Την πρόταση αυτή έχει κάνει ήδη ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Γιάννης Μπρας προς την Υφυπουργό Πολιτισμού κ. Άντζελα Γκερέκου:


“Αξιότιμη κυρία Υφυπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε για τη βοήθειά σας στην Εθνική Λυρική Σκηνή και τον κ. Μιχαηλίδη, προκειμένου να υλοποιηθεί μία πρότασή μας, την οποία ελπίζουμε να βρείτε ενδιαφέρουσα.
Όπως γνωρίζετε στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου κάναμε αρκετές προσπάθειες με σκοπό την προβολή τόσο του λιμένα όσο και της πόλης του Ηρακλείου με πολλές καινοτομίες στηριζόμενες στην τεχνολογία χωρίς όμως να ξεχνάμε τον πολιτισμό και την ιστορία μας.
Και έτσι ερχόμαστε στον σκοπό της παρούσας επιστολής. Στα τέλη του προηγούμενου μήνα ανέβηκε από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, η όπερα “ΟΘΕΛΛΟΣ”.
Μεταξύ των σκηνικών δέσποζε “ο Φτερωτός Λέοντας της Δημοκρατίας της Βενετίας” ή “Λιοντάρι του Αγίου Μάρκου” όπως λέγεται. Ο Φτερωτός Λέοντας ήταν το έμβλημα της Βενετίας και βρίσκεται εντοιχισμένος στην πρόσοψη του φρουρίου Κούλες που βρίσκεται στην είσοδο του λιμένα μας και είναι και το “σήμα κατατεθέν” του.
Θεωρούμε λοιπόν ότι θα ήταν διδακτικό και συνάμα πολύ εντυπωσιακό εάν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το παραπάνω σκηνικό και να αναδείξουμε την ιστορία του προορισμού μας αλλά και την εξαιρετική δουλειά της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Παρακαλώ για τη βοήθειά σας.


Με φιλικούς χαιρετισμούς
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Ιωάννης Μπρας”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............