ΜΑΥΡΟΣ ΚΟΛΥΜΠΟΣ - ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

ΜΑΥΡΟΣ ΚΟΛΥΜΠΟΣ - ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Ο οικισμός Μαύρος Κόλυμπος με την ομώνυμη παραλία βρίσκεται 51 χλμ. περίπου από τον Άγιο Νικόλαο και 16 χλμ. περίπου από την Ιεράπετρα.
Η παραλία του οικισμού είναι μια ήσυχη παραλία με ψιλό, γκρίζο βότσαλο, βραχώδη βυθό και καταγάλανα, κρυστάλλινα, βαθιά νερά. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, όμως υπάρχουν αρκετά αρμυρίκια τριγύρω που προσφέρουν την σκιά τους στους λουόμενους, καθώς και αρκετές ταβέρνες με φρέσκο ψάρι και αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια.


Ο Μαύρος Κόλυμπος βρίσκεται 51km νοτιοανατολικά του Αγίου Νικολάου και 16km ανατολικά της Ιεράπετρας. Είναι ένας μικρός οικισμός κοντά στην ακτή που έχει γνωρίσει μια ήπια ανάπτυξη τις τελευταίες δεκαετίες. στην περιοχή υπάρχουν αρκετά δωμάτια και μικρές ταβέρνες.



Η παραλία του Μαύρου Κόλυμπου έχει ψιλό μαύρο βοτσαλάκι και ήρεμα βαθιά νερά. Ο βυθός είναι βραχώδης δεν μερικά σημεία, κάνοντας τον ιδανικό για ψάρεμα και μάσκα. Δεν είναι οργανωμένη, αλλά υπάρχουν αρκετά αλμυρίκια δίπλα που μπορούν να σας χαρίσουν τη σκιά τους. 



Μπορείτε να έρθετε ως εδώ παίρνοντας το δρόμο για Μακρύγιαλο από τη Ιεράπετρα αλλά ακόμη και με το λεωφορείο που πάει Μακρύγιαλο. Στον Μαύρο Κόλυμπο αξίζει να επισκεφτείτε το εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα, αλλά και να κάνετε μια εξόρμηση στο καταπράσινο χωριό του Ορεινού και στο κοντινό φαράγγι των Κόκκινων Πεταλούδων.





Post Top Ad

.............