ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ... ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΑΡΕΛΕΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ... ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΑΡΕΛΕΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Τέσσερις καλλιτέχνιδες από τη Βόρεια Ευρώπη συναντήθηκαν για να παρουσιάσουν τις μοναδικές προσωπικές τους ερμηνείες του νησιού της Κρήτης: ενός νησιού πλούσιου σε ποικιλομορφία - ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο, με ένα συναρπαστικό παρελθόν και ένα ζωντανό παρόν. Από τις ζωηρές φωτογραφίες της Welmoed Schmidt και τα υποβλητικά τοπία της Jane Vogas, έως τις λεπτές ακουαρέλες της Julia Jones και τις αρχαιολογικές εικόνες της Rosemarie McGuire, αυτές οι καλλιτέχνιδες εμφανίζουν τα έργα τους στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου σε μια έκθεση που πολύ ταιριαστά της έχει αποδοθεί ο τίτλος

 «Magical Crete - Μαγευτική Κρήτη».


    
Η Jane Vogas με τη ζωγραφική της σε λάδι ή παστέλ προσπαθεί να συλλάβει την ποίηση και τη μαγεία του Κρητικού τοπίου. Η Jane εκπαιδεύτηκε από μικρή δίπλα στον καλλιτέχνη πατέρα της και αργότερα φοίτησε στη σχολή καλών τεχνών City & Guilds του Λονδίνου. Ζωγραφίζει το κρητικό τοπίο για πάνω από 40 χρόνια και πραγματοποιεί εκθέσεις συχνά τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η καλλιτέχνης σήμερα ζει και εργάζεται στο στούντιο της στην Ελούντα.

Η Julia Jones είναι συγγραφέας και καλλιτέχνης από την Αγγλία η οποία χρησιμοποιεί νερομπογιές, μικτές τεχνικές και τεχνικές σε ύφασμα για να απεικονίσει και να ερμηνεύσει την αγάπη της για το νησί της Κρήτης.

Η Rosemarie McGuire είναι καλλιτέχνης τοποθετημένη από τη Βελγική Σχολή Αθηνών στις αρχαιολογικές ανασκαφές που πραγματοποιούνται στο Σίσι. Η «ερμηνευτική» της δουλειά επικεντρώνεται στην καθημερινή εργασιακή ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζει την περιοχή «Κεφάλι». Ζει στο Βραχάσι.

Οι μοναδικές και υποβλητικές φωτογραφίες της Welmoed Schmidt μετατρέπουν σκηνές από την καθημερινή ζωή στην Κρήτη σε συναρπαστικές μολονότι προκλητικές εικόνες.

Η έκθεση «Magical Crete - Μαγευτική Κρήτη» θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου από τις 12 έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2014. Το ωράριο λειτουργίας θα είναι καθημερινά από τις 10.00 - 14.00 & 18.00 - 22.00 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............