ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ 2014 ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΑΠΟΣΕΛΕΜΗ ΣΤΟ ΣΦΕΝΤΥΛΙ ΣΤΙΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ 2014 ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΑΠΟΣΕΛΕΜΗ ΣΤΟ ΣΦΕΝΤΥΛΙ ΣΤΙΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ελάτε και φέτος στην Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών Eurobirdwatch 2014 που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 στις 10 το πρωί, όπως και πέρυσι στο φράγμα του Αποσελέμη στον οικισμό Σφεντύλι.



Πρόκειται για την μεγαλύτερη εκδήλωση στην Ευρώπη του BirdLife International και φέτος είναι η 20ή χρονιά που θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή περίπου 40 χωρών. Το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι τα μεταναστευτικά πουλιά και οι βιότοποί τους. Ο σκοπός είναι να δοθεί το μήνυμα πόσο σημαντικό είναι να προστατευτούν οι περιοχές που φωλιάζουν και αναπαράγονται τα μεταναστευτικά πουλιά και οι χώροι όπου σταματούν για τροφή και ξεκούραση και οι μεταναστευτικές τους διαδρομές. Η χώρα μας είναι σημείο διέλευσης εκατομμυρίων μεταναστευτικών πουλιών, που ήδη αρχίζουν το ταξίδι προς νότο σε αναζήτηση κατάλληλων περιοχών, για να περάσουν το χειμώνα.


Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παρατήρηση πουλιών του υγροτόπου, περιβαλλοντικό εργαστήρι, δρώμενα για τα παιδιά και άλλες δραστηριότητες, κέρασμα και ενημέρωση για τη μετανάστευση των πουλιών.
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών συντονίζεται στην Ελλάδα από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία. Την εκδήλωση, μαζί με την Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου συνδιοργανώνουν, το Δίκτυο Υγροτόπων Κρήτης και Λέσβου του WWF Ελλάς, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σφεντυλίου «Άγοι Θεόδωροι».









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............