ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΙΑΒΑΙΔΕ - ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΙΑΒΑΙΔΕ - ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διαβαϊδέ "Άγιος Γεώργιος ο Σφακιώτης" παρουσιάζει τη Δευτέρα 22/09/2014 και ώρα 18:00 μ.μ. το βιβλίο με τίτλο "ΔΙΑΒΑΪΔΕ - ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΙΣ". Πρόκειται για ένα έργο 430 σελίδων, στο οποίο αναφέρεται ολόκληρη η ιστορία του χωριού μας χωρισμένη σε χρονολογικές περιόδους. Η συγγραφή του βιβλίου έγινε από το συγχωριανό μας δάσκαλο - ιστορικό ερευνητή Γιώργο Καλογεράκη και η έκδοση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο σε συνεργασία με το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.


Η "Ιστορική Περιήγηση" ξεκινά από την Ενετική Περίοδο (1204 - 1669) και καταλήγει στα νεότερα χρόνια (1950 - 2014) έχοντας ταξιδέψει τον αναγνώστη στην περίοδο της Τουρκοκρατίας, στην Κρητική Επανάσταση, στα χρόνια της Κρητικής Πολιτείας, στους Βαλκανικούς Πολέμους, στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, στη Μικρασιατική Εκστρατεία, στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, στη Μάχη της Κρήτης και στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου ξεπηδούν σε κάθε εποχή πρόσωπα τα οποία διαδραμάτισαν ρόλους σε πάρα πολλά γεγονότα άλλοτε ευχάριστα, άλλοτε δυσάρεστα. Ο αναγνώστης παρακολουθεί τους κατοίκους του Διαβαϊδέ να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, να διαπληκτίζονται μεταξύ τους, να προβαίνουν σε αγοραπωλησίες, να πολεμούν τους κατακτητές και να βρίσκονται σε συνεχή δράση. Η πένα του Γιώργου Καλογεράκη και τα στοιχεία τα οποία παραθέτει, μας ταξιδεύουν σε όλες τις χρονικές περιόδους του χωριού μας.


Υποδεχόμαστε με μεγάλη συγκίνηση το βιβλίο "Διαβαϊδέ - Ιστορική Περιήγηση" και νιώθουμε, όλοι εμείς, τα μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού μας Συλλόγου ιδιέταιρα υπερήφανοι για μια έκδοση που κάνει κυριολεκτικά πράξη το όνομα του χωριού μας: ΔΙΑΒΑ (περιπλανήσου) στους αιώνες και ΙΔΕ (γνώρισε) την Ιστορία σου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............