ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΚΕΡΑΣΜΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΚΕΡΑΣΜΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ


Στον «τρύγο» των αμπελιών στην Κρήτη βρέθηκε ο Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Ζόζεφ Ρίεφ. Τα σταφύλια που έκοψε τα μετέφερε για... κέρασμα στη γερμανική Βουλή.
Ο κ. Ρίεφ επέλεξε συνειδητά ανάμεσα σε πολλές χώρες την Ελλάδα για διακοπές και συνδύασε πριν από λίγες ημέρες «το τερπνόν μετά του ωφελίμου»: θάλασσα, εκδρομές, τρυγητό...
«Ηρθαμε με την οικογένειά μου για πρώτη φορά διακοπές στην Ελλάδα και αυτό έγινε συνειδητά για να βοηθήσουμε και εμείς με την παρουσία μας την τοπική οικονομία για τις θετικές προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα να βγει από την κρίση», δήλωσε στο «Εθνος» ο Γερμανός βουλευτής.

Ο κ. Ρίεφ πλήρωσε τις διακοπές της τετραμελούς οικογένειάς του σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου, απ' όπου έκανε... εξορμήσεις παντού, σε θάλασσα, αρχαιολογικούς χώρους, βουνά, ενδοχώρα. Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον του βουλευτή -που προέρχεται από αγροτική οικογένεια- για την αγροτική παραγωγή. Μάλιστα γνωρίστηκε με Κρητικούς παραγωγούς στα αμπελοχώρια του Μαλεβιζίου, με τους οποίους έκαναν παρέα, τρύγησαν αμπέλια, άπλωσαν σταφίδες, ενώ παράλληλα ο ίδιος και η οικογένειά του γεύθηκαν την κρητική κουζίνα και ένιωσαν την πατροπαράδοτη κρητική φιλοξενία.
Ο Γερμανός βουλευτής διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι θα βοηθήσει τις αναπτυξιακές τους προσπάθειες, τονίζοντας ότι η γερμανική κυβέρνηση και οι Γερμανοί πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει και εκτιμούν τις σοβαρές προσπάθειες που κάνουν οι Ελληνες για να βγουν από την κρίση. Υπενθύμισε δε ότι παραμένει «διαφημιστής» της Κρήτης στην πατρίδα του και πως θα παροτρύνει συναδέλφους του αλλά και συμπατριώτες του Γερμανούς να έρχονται για τουρισμό στην Ελλάδα και να προτιμούν τα ελληνικά-κρητικά προϊόντα.
Από την πλευρά του ο σταφυλοπαραγωγός - πολιτικός μηχανικός Ανδρέας Σεϊμένης, που γνωρίστηκε με τον Γερμανό βουλευτή και την οικογένειά του και τρύγησαν σταφύλια, είπε: «Είναι πολύ σημαντικό που η Κρήτη και η Ελλάδα απέκτησαν έναν νέο φίλο».
Κέρασμα στον Φούχτελ
Την εβδομάδα των διακοπών του ο Γερμανός βουλευτής κλήθηκε εκτάκτως για μία μέρα στη γερμανική Βουλή σε ψηφοφορία, όπου πήγε κρατώντας σταφύλια που είχε τρυγήσει στην Κρήτη. Τα προσέφερε ως κέρασμα στον φίλο του Χανς Γιόακιμ Φούχτελ και σε άλλους συναδέλφους του. «Ηταν μια ευχάριστη στιγμή αλλά και ταυτόχρονα μια καλή διαφήμιση των προϊόντων της Κρήτης. Σίγουρα θα ξαναπάμε στην Κρήτη και αυτό θα προτείνουμε στους συμπατριώτες μας», δήλωσε στο «Εθνος» ο Γερμανός βουλευτής.
Μανόλης Κοκολάκης











ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............