ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΤΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΤΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ


Το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης και με την Υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κρήτης, οργανώνουν στις 30 Σεπτεμβρίου και 1, 2 και 3 Οκτωβρίου 2014, στο Ηράκλειο, το 11ο Διεθνές Συνέδριο του International Phytotechnologies Society με διακριτικό τίτλο Phytotechnologies 2014 (www.phytotechnologies2014.gr).


Σημειώνεται ότι το Συνέδριο αυτό αποτελεί μόλις μέρος των κοινών δράσεων που έχουν τα δύο Ιδρύματα, ιδιαίτερα σε ερευνητικό επίπεδο. Οι δύο προεδρεύοντες του Συνεδρίου, ο Καθηγητής Νίκος Καλογεράκης από το Πολυτεχνείο Κρήτης και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Θρασύβουλος Μανιός από το ΤΕΙ Κρήτης, έχουν συνεργαστεί σε περισσότερα από δέκα εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα από το 2005 μέχρι και σήμερα. 

Στόχος του Συνεδρίου είναι να φέρει σε επαφή φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα με ιδιωτικές εταιρείες, διαχειριστικές αρχές και ερευνητικούς οργανισμούς από όλο τον κόσμο, για να συζητήσουν και να διερευνήσουν πώς τεχνολογίες που αξιοποιούν τα φυτά και φυτικούς μηχανισμούς, μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση πλειάδας περιβαλλοντικών προβλημάτων. 

Έτσι στο Συνέδριο αναμένεται να γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις σχετικά με τη φυτοεξυγίανση, την επεξεργασία λυμάτων, τις πράσινες στέγες, την ενεργειακή αξιοποίηση της φυτικής βιομάζας κα. 

Ήδη περισσότερα από 350 επιστήμονες και επιχειρηματίες έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Συνέδριο, με περισσότερους από 250 από αυτούς να έρχονται από το εξωτερικό. 

Την έναρξη του Συνεδρίου, που θα γίνει την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Atlantis στις 19:00 θα κάνει ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ Σταύρος Αρναουτάκης. Από πλευράς του ΤΕΙ Κρήτης χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, Καθηγητής Ε. Καπετανάκης, ενώ από το Πολυτεχνείο Κρήτης την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Αντιπρύτανης, Καθηγητής Ν. Νικολαϊδης. 









ΠΗΓΗ: http://flashnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............